Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 21:51

Μέχρι και “βρόμικο ’19” ανακάλυψε ο Τατούλης!

Μέχρι και “βρόμικο ’19” ανακάλυψε ο Τατούλης!

 

Επίθεση στην κυβέρνηση, στην περιφερειακή αρχή και στη... Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας για "βρόμικο '19" ο κ. Τατούλης επιτέθηκε και στους αριστερούς που ψήφισαν τον Παναγιώτη Νίκα στις τελευταίες εκλογές ενώ επανέλαβε πως ο γιος του περιφερειάρχη έχει συστήσει από κοινού εταιρεία με εργολάβο που παίρνει έργα με ανάθεση από την Περιφέρεια. Ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου είπε επίσης ότι συντάσσει "Μαύρη Βίβλο" για την περιφερειακή αρχή και ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνης

Στην αρχή της ομιλίας του κ. Τατούλης άσκησε κριτική στην οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και επανάλαβε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης πήρε από το χέρι τον Παναγιώτη Νίκα μέσα στα λασπόνερα της κακοκαιρίας "Ζορμπάς" και τον έχρισε υποψήφιο περιφερειάρχη.

Ο κ. Τατούλης κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή επειδή δεν κλήθηκε η αντιπολίτευση στο αναπτυξιακό συνέδριο και για το γεύμα αξίας 12.500 ευρώ που παραθέτει ο περιφερειάρχης στον πρωθυπουργό και στους συνέδρους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποδομήσει το Σύνταγμα και τους θεσμούς αναθέτοντας στην διορισμένη Οικονομική Επιτροπή όλες τις αρμοδιότητες του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Τατούλης είπε ότι δεν εμπιστεύεται την Εθνική Αρχή Διαφάνειας επειδή ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της φωτογραφήθηκαν με τον κ. Νίκα.  Επίσης είπε ότι η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη επιβραβεύθηκε με τη θέση της διοικήτριας στο Νοσοκομέιο Καλαμάτας για την προβοκάτσια (σύμφωνα με το χαρακτηρισμό του κ .Τατούλη) του "κοριού" στο γραφείο της.,

Σε ερώτηση για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος είπε πως υπάρχουν πολλά ντεσού που δεν ξέρουμε για την επιλογή της χάραξης αλλά δεν τα αποκάλυψε. Αρκέστηκε να πει ότι είναι επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι συμφωνεί με την βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου.

Κλείνοντας ο κ Τατούλης επιτέθηκε και στα σοβαρά (όπως τα χαρακτήρισε) μέσα ενημέρωσης επειδή δεν ανέφεραν τις καταγγελίες του για τον γιο του περιφερειάρχη.

Θ.Λ.