Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 08:46

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε Μακαρία και Μπιρμπίτα

Γράφτηκε από τον
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχώρησε Μακαρία και Μπιρμπίτα

Μέσα στο ερχόμενο 10ήμερο ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης πρόκειται να απαντήσει στον Δήμο Καλαμάτας αν είναι κατάλληλος ο χώρος της Μπρμπίτας, για την εγκατάσταση ρομά.

Για να μετεγκατασταθούν οι ρομά από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Απάντηση που ο δήμος περιμένει εδώ και ένα χρόνο, από την πρώτη επίσκεψη του γ.γ. στην περιοχή μας.

Ωστόσο, αυτή τη φορά υπάρχει κινητικότητα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα ότι σε καταπατημένο οικόπεδο του ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) 9 στρεμμάτων στον καταυλισμό, θα ανεγερθεί το Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Προοπτική για την οποία η δημοτική αρχή δεν γνώριζε τίποτα και ο δήμαρχος το άκουσε για πρώτη φορά με την ανακοίνωση του υπουργού.

Ακόμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχωρεί τα 60 στρέμματα της Μπιρμπίτας στο Δήμο Καλαμάτας και αυτά της Μακαρίας στο Δήμο Μεσσήνης. Εκτάσεις που είχαν αγοραστεί από την Πολιτεία, επί πρωθυπουργίας Σημίτη για την προσωρινή φιλοξενία των ρομά.

“Δεν έχουμε αρμοδιότητα, έχουμε συναρμοδιότητα και μεις και η Περιφέρεια και η Πολιτεία. Δεν έχει μόνο ένας την ευθύνη”, αντέδρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Επιβεβαίωσε ότι αν πάει εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση οι ρομά δεν μπορούν να παραμείνουν και παρατήρησε: “Πρέπει να βρεθούν λύσεις, που να είναι για όλους. Και γι’ αυτούς που ζητούν τα οικόπεδά τους και γι’ αυτούς που είναι εκεί χρόνια, με σεβασμό πάντα ο ένας προς τον άλλον”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER