Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 08:10

Φώτα στον αντιβραχίονα του λιμανιού Καλαμάτας

Φώτα στον αντιβραχίονα του λιμανιού Καλαμάτας

Ο ηλεκτροφωτισμός του νότιου αντιβραχίονα του λιμανιού της Καλαμάτας πρόκειται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας. Σ’ αυτό συμφώνησαν χθες σε συνάντησή τους, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Ο κ. Παπαχρήστου έθεσε, ακόμα, στην κ. Νικολάκου, όπως ανακοινώθηκε, "τα θέματα της εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προοπτική ανάπτυξης του λιμένα και της εφαρμογής του νέου νόμου περί συγχωνεύσεων Λιμενικών Ταμείων, με στόχο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Καλαμάτα, κάτι που απαιτεί την συναίνεση όλων των φορέων".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η κ. Νικολάκου ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, για να εξεταστεί η δυνατότητα εκπόνηση της ΜΠΕ, αλλά και  λειτουργίας Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Καλαμάτα".

 

Επίσης, "η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη της Καλαμάτας, χαρακτηρίζοντάς την "Πρωτεύουσα πόλη" της Πελοποννήσου, παρατηρώντας ότι με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη το λιμάνι της Καλαμάτας έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά λιμάνια, κάτι το οποίο του δίνει τη δυνατότητα για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις".