Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 12:00

Παρέμβαση Νίκα για ολοκλήρωση Πλαστήρα - Θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος και ποδηλατόδρομος

Παρέμβαση Νίκα για ολοκλήρωση Πλαστήρα - Θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος και ποδηλατόδρομος

Το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας θα γίνει όπως προέβλεπε η μελέτη και δημοπρατήθηκε, δηλαδή και με τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση με την Αρτέμιδος και με ολοκληρωμένο τον ποδηλατόδρομο, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με βάση την ενημέρωση αυτή, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αντέδρασε και παρενέβη, όταν ενημερώθηκε πως η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αποφάσισε, ουσιαστικά ενέκρινε το αίτημα του δήμου, να εξαιρεθούν από το έργο ο κυκλικός κόμβος και η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου, λόγω του αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα” που προβλέπει διαπλάτυνση του Νέδοντα κοντά στις εκβολές του. Και αυτό γιατί, δεν είναι σίγουρο αν και πότε θα υλοποιηθεί το αντιπλημμυρικό, που προβλέπει τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

* Να υπενθυμίσουμε ότι κάτοικοι της περιοχής Γουλιμίδων και Δυτικής Παραλίας, όπου γίνεται η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα, είχαν απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα προς το Δήμο Καλαμάτας. “1. Τι προβλέπεται σχετικά με τον κόμβο στην Αρτέμιδος, αν δεν γίνει τελικώς η διαπλάτυνση του Νέδοντα; 2. Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο, σταμάτησε η κατασκευή του και δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται. 3. Στις στάσεις του Αστικού δεν υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετηθούν στέγαστρα; 4. Οι κάδοι απορριμάτων,υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετηθούν σε εσοχές;”.