Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013 07:57

Μετωπική προεκλογική επίθεση Νικολάκου στο Νίκα

Γράφτηκε από την
Μετωπική προεκλογική επίθεση Νικολάκου στο Νίκα

Προεκλογική απάντηση έδωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου στις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το δυσβάστακτο κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών με τη λύση που δόθηκε από την Περιφέρεια. Με φρασεολογία υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας και χωρίς να απαντά στην ουσία, η κ. Νικολάκου εγκαλεί τον κ. Νίκα για αναθέσεις σε "υπόδικους" μεταφορείς.

Αναλυτικά στη δήλωση η κ. Νικολάκου αναφέρει τα εξής:

"Την ώρα που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζουν με περηφάνια στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο ολοκληρωμένο έργο διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στη χώρα μας, το οποίο αποτελεί πλέον πρότυπο εθνικό μοντέλο, κάποιοι συνεχίζουν στον τριτοκοσμικό τους δρόμο. 

Με κατασπατάληση των δημοτικών τελών και ύποπτες κατ’ εξακολούθηση αναθέσεις σε υπόδικους "μεταφορείς σκουπιδιών" και εικόνες απαράδεκτες για την πόλη της Καλαμάτας, δείχνουν να μην έχουν πάρει τα μηνύματα των πολιτών. 

Ο κ. Νίκας επιστρατεύει και τον λαϊκισμό (το τελευταίο "όπλο" των απελπισμένων πολιτικάντηδων) περί δήθεν ανάγκης αύξησης των δημοτικών τελών. Η αδυσώπητη γι’ αυτόν αλήθεια είναι ότι με τη σύγχρονη και οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων το κόστος της διαχείρισης μειώνεται σημαντικά. Και αυτό το όφελος πρέπει να επιστραφεί άμεσα στους πολίτες με μείωση των δημοτικών τελών. 

Ο κ. Νίκας πρέπει επιτέλους να μάθει ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επικρατεί αταλάντευτα η απόλυτη νομιμότητα. Γιατί, το να πετάς τα σκουπίδια στον Αλφειό, στο δάσος της Φολόης και στη θάλασσα θα μπορούσε και να μην κοστίζει τίποτα. Ωστόσο και αυτό το παράνομο κοστίζει και μάλιστα ακριβά. Τόσο ακριβά, που η πόλη μας, η αγαπημένη μας Καλαμάτα, διασύρθηκε στο πανελλήνιο εξαιτίας των περίεργων αναθέσεων και των περίεργων διαδρομών των χρημάτων των συμπολιτών μας. 

Ο κ. δήμαρχός μας έχει συνηθίσει από πολύ παλιά, ως "πολιτική σουπιά", να απλώνει μελάνι, προκειμένου να καλύψει τις διφορούμενες και αντικρουόμενες κάθε φορά πολιτικές του επιλογές. Από τη μια διατείνεται ότι στηρίζει την κυβέρνηση και από την άλλη αμφισβητεί σχεδόν καθημερινά τις επιλογές της. Από τη μια συγχαίρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λύση στο θέμα των απορριμμάτων και από την άλλη παραπληροφορεί τους πολίτες για "δήθεν" αύξηση του κόστους. 

Και σήμερα, μέσα στην απόλυτη πολιτική παραζάλη και τρικυμία του αναζητά δεκανίκια απ’ όπου κι αν αυτά μπορούν να βρεθούν, δίχως σχέδιο, δίχως προσανατολισμό και δυστυχώς δίχως όραμα για την πόλη μας. 

Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη αειφορίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου".


NEWSLETTER