Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 16:00

Ελεγχος στη δομή της “Κιβωτού” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η είδηση, ότι η δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα λειτουργούσε χωρίς να έχει πάρει άδεια. Διαδικασία, που όπως φαίνεται θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει έως τον περασμένο Απρίλιο ο Δήμος Καλαμάτας και από εκεί και πέρα η δικαιοδοσία πέρασε στις τοπικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χθες το πρωί πάντως στη δομή της Καλαμάτας βρέθηκε κοινωνικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης.

Κύκλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέφεραν ότι από τον Μάιο, οπότε η διαδικασία αδειοδότησης πέρασε σε αυτούς, οι υπηρεσίες έχουν να ελέγξουν δεκάδες τέτοιες δομές σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας και έγινε ένας σχετικός προγραμματισμός με όσους υπαλλήλους υπάρχουν στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν έφτασε ποτέ κάποιος φάκελος της “Κιβωτού”, η διαδικασία αδειοδότησης της οποίας ξεκίνησε στις αρχές του φθινοπώρου.

Προφανώς τόσο από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπήρξε σχετική ανοχή στην περίπτωση της “Κιβωτού του Κόσμου” θεωρώντας την αξιόπιστη ως φορέα, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι από διάφορες πλευρές ότι ακόμα και αν είχε αδειοδοτηθεί, αυτό δεν θα διασφάλιζε ότι δεν θα υπήρχαν ή θα είχαν αποκαλυφθεί νωρίτερα τυχόν κακοποιητικές συμπεριφορές, διότι “η αδειοδότηση είναι κατά κύριο λόγο για τις κτηριακές υποδομές”.

Για την διαδικασία της αδειοδότησης εκ μέρους της Περιφέρειας το ertnews.gr αναφέρει;

“Στις 17 του περασμένου Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φτάνει έγγραφο από το Υπουργείο που ζητά τον έλεγχο της δομής της Κιβωτού στην Καλαμάτα. Ο κοινωνικός σύμβουλος της Π.Ε. Μεσσηνίας πραγματοποιεί τον έλεγχο στις 21 του ίδιου μήνα, δεν διαπιστώνει κάποιο περίεργο περιστατικό κακομεταχείρισης παιδιών, ωστόσο διαπιστώνει ότι και πάλι λείπει η άδεια λειτουργίας καθώς και κάποια πιστοποιητικά ποινικού μητρώου των εργαζομένων. Η τελευταία εξέλιξη για την οποία ενημερωθήκαμε είναι ότι στις 27 Οκτωβρίου του 2022, η δομή ζήτησε και πήρε πίσω το φάκελο από τον Δήμο Καλαμάτας, όπου τον είχε καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο”.

Δ.Πλ.