Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 14:40

Γόντικας για διαχείριση σκουπιδιών: «Προσχεδιασμένο έγκλημα με δυσβάστακτο κόστος»

Γόντικας για διαχείριση σκουπιδιών: «Προσχεδιασμένο έγκλημα με δυσβάστακτο κόστος»

Για προσχεδιασμένο έγκλημα, διαπραγμάτευση εν κρυπτώ, δυσβάστακτο κόστος περιβαλλοντικό στην υγεία και στην τσέπη του λαού, όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών, κατηγόρησε χθες τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας.

Τόνισε ότι «δε θα κοστίσει, όπως λένε, 60 με 66 ευρώ τον τόνο με παράδοση στην πόρτα του εργοστασίου, αλλά θα φθάσει τα 150 ευρώ(!) με την αποκομιδή, τις μεταφορές και το ΦΠΑ».
Σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο κ. Γόντικας είπε ότι «ξεπερνάει κάθε όριο αυτό που παίζεται εδώ και 2 χρόνια στην Περιφέρεια με τα σκουπίδια». Παρατήρησε πως «διαπραγματεύονται εν κρυπτώ και με τα μέτρα και τις ενέργειές τους βοήθησαν αυτό το αδιέξοδο να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις». Εξήγησε πως «έκλεισαν τους ΧΑΔΑ και 500 - 600 τόνοι σκουπίδια την ημέρα πέφτουν σε ρεματιές, βουνοκορφές και στη θάλασσα και ο κόσμος πληρώνει δυσβάστακτα τέλη».
Εκτίμησε πως «οι κόντρες των δημάρχων με τον περιφερειάρχη έχουν στόχο να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους», ανέφερε ότι την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης την έχει η Περιφέρεια και πρόσθεσε πως το σκουπίδι θα είναι πιο ακριβό από το παντεσπάνι.
Ο Ν. Γόντικας χαρακτήρισε ξεπεσμό και κατάντια το να κρατάει η Περιφερειακή Αρχή «σαν επτασφράγιστα μυστικά τα τεύχη δημοπράτησης, να μη δίνουν στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τα δεδομένα και τα στοιχεία και χρυσαυγίτες βουλευτές να έρχονται να ενημερώνουν για τι τους είπε η ΤΕΡΝΑ, ο ιδιώτης καπιταλιστής».
Τάχθηκε υπέρ της διαχείρισης των σκουπιδιών από ενιαίο κεντρικό κρατικό φορέα και με ευθύνη του κράτους να γίνει η χωροθέτηση με επιστημονικά και κοινωνικοταξικά κριτήρια.
Εκτίμησε πως «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Τατούλης» και ότι «θα αποδειχθεί ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνουν κουμάντο οι ιδιώτες καπιταλιστές». Ανέφερε ότι «οι δήμαρχοι εκφράζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική», παρατήρησε πως  «περνάει ο εκβιασμός Τατούλη ότι δε θα τους εντάξει έργα» και μίλησε για «σύγχρονο τρόπο ρουσφετολογίας», για αναζήτηση του πολιτικού τους μέλλοντος, ενόψει των ερχόμενων εκλογών.