Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 14:40

Πατσαρίνος: "Η Περιφέρεια το χαβά της"

Γράφτηκε από την
Πατσαρίνος: "Η Περιφέρεια το χαβά της"

Για εξευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου κάνει λόγω σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Νίκος Πατσαρίνος αναφορικά με τη στάση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου για το θέμα του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πατσαρίνου:

"Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να μην ενημερώνει και να μην δίνει στοιχεία για τον διαγωνισμό για τα απορρίμματα αν και έχουμε φθάσει στη φάση της υπογραφής της σύμβασης.

Σ’ αυτό δεν βοηθάει και η στάση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Δράκου, που συμμετέχοντας στην Οικονομική Επιτροπή ελάχιστα ανησυχεί για αυτόν τον διαγωνισμό.

Ο εξευτελισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου ολοκληρώνεται με το να μην απαντά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου στα ερωτήματα που θέτουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω 2η επιστολή (η 1η είχε διαβιβαστεί στις 11/6/2013) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καλεί την ηγεσία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για τα αυτονόητα. Μετά ρωτάνε μερικοί γιατί καταρρέουμε σαν κοινωνία.

«Σε συνέχεια της αναφερόμενης αλληλογραφίας και ειδικότερα τα (3) και (4) σχετικά διαπιστώνουμε ότι η 243/2013 απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου την οποία μας αποστείλατε για έλεγχο νομιμότητας σε κανένα σημείο πλην της καταγραφής των όσων αναφέρει ο κ. Πατσαρίνος δεν καταγράφει την απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κας Νικολάκου Κων/νας όπως ισχυρίζεστε στο (3) σχετικό.

Επομένως σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή μπορεί να ελεγχθεί ως προς την νομιμότητά της - πέρα του γεγονότος ότι δεν υπόκειταν στον υποχρεωτικό έλεγχο του άρθρου 225 Ν. 3852/2010 καθότι δεν πρόκειται για πράξη με εκτελεστικό χαρακτήρα- καθότι το μόνο που αναφέρει στο αποφασιστικό είναι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο (- ομόφωνα η κατά πλειοψηφία πάλι δεν αναφέρεται -) αποφασίζει ότι απαντήθηκε η ερώτηση και αφετέρου στην ουσία στον Περιφερειακό Σύμβουλο δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

Επιπλέον η αναφορά σας ότι οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπή που είναι αναρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απ' όπου μπορεί να λάβει γνώση ο Περιφερειακός Σύμβουλος δεν σας απαλλάσσει από την υποχρέωση που σας επισημαίνουμε με το (2) σχετικό όταν μάλιστα δεν αναφέρονται και τα στοιχεία τους (αριθμός, ημερομηνία συνεδρίασης) για να μπορεί κάποιος να τις αναζητήσει.

Συμπερασματικά οι απαντήσεις που δίνονται στα (3) και (4) σχετικά δεν περιέχουν στην ουσία απάντηση και παρακαλούμε να επανέλθετε επί του θέματος αποστέλλοντας τόσο σ' εμάς όσο και στον Περιφερειακό Σύμβουλο αναλυτική και αιτιολογημένη απάντηση στηριζόμενη στη νομοθεσία»".

 

24/9/2013

Για την

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

 

 

 


NEWSLETTER