Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 14:46

Κριτική Μπούζα σε Αναστασόπουλο για τον πρωτογενή τομέα

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της εναγώνιας προσπάθειας του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Αναστασόπουλου, όπου με συνεχείς εμφανίσεις, επιχειρεί να επιδείξει δήθεν έργο στο νευραλγικό τομέα της αγροτικής οικονομίας  που έχει αναλάβει και δυστυχώς για τους Πελοποννησίους, βρίσκεται σε ύπνωση και απραξία.»

Αυτό αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και στην συνέχεια μεταξύ άλλων επισημαίνει : « Στην  αγροτική οικονομία, τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα.

Οι παραγωγοί Ελιάς Καλαμάτας , είδαν πως η διγλωσσία της περιφερειακής αρχής οδήγησε σε απαξίωση τη βρώσιμη ελιά, ένα προϊόν σημαία κυρίως  Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Οι παραγωγοί σταφίδας , την ομιχλώδη πολιτική πρακτική της περιφερειακής αρχής, τη βίωσαν στην καθίζηση του εισοδήματός τους, με τις πολύ χαμηλές τιμές του προϊόντος , με μη αποπληρωμή ακόμη της διατεθείσας παραγωγής τους και το χειρότερο, τον προσανατολισμό τους,  στο να ξεριζώσουν τις σταφίδες τους, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Στη φετινή δακοκτονία, που λόγω αβλεψιών, παραλείψεων και έλλειψης αντανακλαστικών , οδήγησε σε προβλήματα την ελαιοκαλλιέργεια .

Ο δάκος πολλές φορές λόγω κλιματολογικών συνθηκών είναι αδύνατο να τιθασευτεί. Όμως  φέτος , η έλλειψη κατάλληλων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, η καθυστέρηση ψεκασμών, ο ελλιπής  έλεγχος κλπ, επέφερε το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης όμως της περιφερειακής αρχής Νίκα, επιχειρεί συνεχώς τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με δήθεν παρεμβάσεις , με επισκέψεις σε γενικούς γραμματείς Υπουργείων και ειλικρινά με όσα πράττει, εκτός της αγωνίας για τη δική του εξέλιξη, κάνει εμφανή, τη γύμνια της περιφερειακής αρχής στο νευραλγικό αυτό τομέα της Πελοποννήσου.»