Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 16:48

Σύσκεψη για το σιδηρόδρομο

Γράφτηκε από την

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος, ζήτησε να ενταχθεί προημερησίας διάταξης το θέμα «Τελευταίες εξελίξεις για το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς και η ανάγκη δράσεως των φορέων του νομού Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου».
Η πρόταση έγινε αποδεκτή. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» Θανάσης Πετράκος τόνισε:
Υπάρχουν τρία νέα και επείγοντα δεδομένα τα οποία επιβάλλουν συζήτηση και λήψη απόφασης σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα. α) Δεν υπάρχει απάντηση μέχρι σήμερα από τους περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην επιστολή που τους έχουμε αποστείλει, β) Μετά το τραγικό δυστύχημα προ ημερών βρήκε ευκαιρία ο ΟΣΕ και το Υπουργείο να κλείσουν επ’ αόριστο το δίκτυο της Πελοποννήσου, γεγονός πρωτοφανές, γ) Μέχρι την Τρίτη το βράδυ 28 Δεκεμβρίου η διοίκηση του ΟΣΕ και η κυβέρνηση καλούν τους σιδηροδρομικούς να κάνουν αιτήσεις μετατάξεων. Σε πολλές ειδικότητες αν ισχύσουν μετατάξεις δεν θα υπάρχουν στη συνέχεια εργαζόμενοι.
Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνω: 1) να καλέσουμε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας ευρεία συγκέντρωση – σύσκεψη των φορέων του νομού που συμμετέχουν στην «Πανπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου», τους εργαζόμενους του ΟΣΕ και τους πολίτες του νομού για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την αντίδρασή μας για να μην κλείσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα. 2) Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση – σύσκεψη να προσκαλέσουμε τα μέλη των Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου για να μας ενημερώσουν για την κατάσταση και τις προοπτικές του δικτύου της Πελοποννήσου και το πώς από κοινού θα αντιδράσουμε στις αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον του σιδηροδρόμου.
Μετά από την τοποθέτηση του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Ν.Σ. Μεσσηνίας κ. Χ. Μαλαπάνη το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας αποφάσισε ομόφωνα:
«Καλούμε την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:00 στο αμφιθέατρο της ΝΑΜ «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» τους φορείς του νομού που συμμετέχουν στην «Πανπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου», τους εργαζόμενους του ΟΣΕ και τους πολίτες του νομού για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την αντίδρασή μας για να μην κλείσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα. Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση – σύσκεψη καλούμε τα μέλη των Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου για να μας ενημερώσουν για την κατάσταση και τις προοπτικές του δικτύου της Πελοποννήσου και να αποφασίσουμε το πώς από κοινού θα αντιδράσουμε στις αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον του σιδηροδρόμου».

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι
Θανάσης Πετράκος
Νίκος Πατσαρίνος


NEWSLETTER