Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 00:32

Δέσμευση Τατούλη στη χθεσινή ορκωμοσία: Η Πελοπόννησος μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης

Γράφτηκε από την

"Στόχος μας είναι να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης, μοντέλο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο όλης της χώρας από την κρίση", τόνισε χθες στην ομιλία μετά την ορκωμοσία του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χθες στις 7 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος θα παραδώσει καθήκοντα στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, παρουσία του κ. Τατούλη.

Μετά την ορκωμοσία του ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε καταρχάς τους πολίτες της Πελοποννήσου: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά, πολίτες της νέας Περιφέρειας, για τη σημερινή σας παρουσία σήμερα εδώ, αλλά και για όλη αυτή την κοινή μας πορεία που είναι βαθύτατα πολιτική, εξαιρετικά υπερβατική, ταυτόχρονα οραματική, αληθινή και ρεαλιστική. Μια πορεία που κατέληξε σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν επιδέχεται μια απλή ανάγνωση, αλλά σηματοδοτεί το καινούργιο, ανοίγει νέους δρόμους, νέες ευκαιρίες και ελπίδες με πραγματικό αντίκρισμα. Σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο κάποιοι άνοιξαν μαζί μας το μονοπάτι, ορισμένοι ακολούθησαν από την πρώτη στιγμή, άλλοι προστέθηκαν στην πορεία, ορισμένοι πείσθηκαν πρόσφατα και άλλοι, κριτικοί απέναντί μας, περιμένουν να δουν πώς θα κάνουμε πράξη τα όσα προεκλογικά υποσχεθήκαμε. Με όλους αυτούς τους ελευθερόφρονες πολίτες, τους πολίτες που αψήφησαν τα αναχρονιστικά υποδεκάμετρα με τα οποία κάποιοι εμμένουν να μετρούν τις κομματικές επιρροές, με όλους τους πολίτες που συγκροτούν τη νέα Πελοπόννησο, από σήμερα κιόλας πορευόμαστε μαζί. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς περιχαρακώσεις. Χωρίς μικρόνοες, μικροκομματικές αντιλήψεις. Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη, απόλυτη, προσωπική μου δέσμευση. Και αυτό διότι, εμείς δεν έχουμε δουλείες. Δεν έχουμε ανεξόφλητες επιταγές. Δεν ήλθαμε εδώ απλώς για να αλλάξουμε φρουρά ή να βαυκαλιστούμε γύρω από τα μικρά τσιφλίκια εξουσίας μας. Δεν διαθέτουμε εμείς κουμανταδόρους που θα εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να εξυπηρετήσουν τα οφέλη της παρέας τους. Δεν μας δεσμεύει τίποτε άλλο, παρά μόνον το μέλλον της Πελοποννήσου, η προοπτική ανάπτυξης που θέλουμε να δώσουμε στον τόπο μας, η ευημερία που οφείλουμε όλοι εμείς να εξασφαλίζουμε για τις οικογένειες και τα παιδιά μας».

Στη χθεσινή τελετή ορκίστηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Λακωνίας Ντία Τζανετέα και Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, καθώς επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

• Από το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη (31)

Αργολίδα (7): Ανδρέας Πουλάς, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Χριστίνα Μελίδη, Γεώργιος Καραχάλιος, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Παναγιώτα Λαπαθιώτη.

Αρκαδία (5): Γεώργιος Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Μπεντεβής, Νίκος Λυτρίβης, Δημήτρης Λαλουδάκης, Θεόδωρος Ντάνος.

Κορινθία (7): Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Ευαγγελία Αδάμ-Σπανογιάννη, Απόστολος Παπαφωτίου, Ανδρέας Καραχοντζίτης, Νικόλαος Βραχνός, Αθανάσιος Πισιμίσης.

Λακωνία (5): Χαράλαμπος Σκούρος, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Σπύρος Φλώρος, Ηλίας Στρατηγάκος, Βαρβάρα Αλοιμόνου-Βελδέκη.

Μεσσηνία (7): Παναγιώτης Αλευράς, Ντίνα Νικολάκου, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Αργυράκης, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Νίκος Μπαρούνης, Γιώργος Μπακούρος.

• Από το συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου (16)

Αργολίδα (2): Βασίλης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Σιδέρης.

Αρκαδία (2): Κωνσταντίνος Μανδρώνης, Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Κορινθία (4): Νίκος Ταγαράς, Σπύρος Παπαθεοφάνους, Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Πανοπούλου, Κωνσταντίνος Λέγγας.

Λακωνία (3): Παναγιώτης Φαρλέκας, Ηλίας Κανελλάκης, Παναγιώτα Στέρπη.

Μεσσηνία (5): Δημήτρης Δράκος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αγγελος Κωτσιόπουλος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Αριστείδης Σταθόπουλος.

• Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου" (2)

Ο επικεφαλής της Νίκος Γόντικας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γούργαρης.

• Επίσης, οι επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος και της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης.