Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 13:55

Αντίγραφο της ΜΠΕ για τα σκουπίδια ζητάει ο Πατσαρίνος

Αντίγραφο της ΜΠΕ για τα σκουπίδια ζητάει ο Πατσαρίνος

Αντίγραφο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»  από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη ζητάει με σχετική επιστολή του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Νίκος Πατσαρίνος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

"Επειδή έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Υπουργείο σας η παραπάνω μελέτη και έχει παρέλθει ο μέγιστος χρόνος της κατ’ αρχάς αξιολόγησής της από την Υπηρεσία χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαβούλευση, θα θέλαμε ένα πλήρες αντίγραφο αυτής.

Η ανάγκη αυτή έγινε πιο επιτακτική μετά την ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 21/10/2013 όπου δεν απαντήθηκαν βασικά και κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τους φορείς της περιοχής. Υπάρχει έντονη ανησυχία ιδιαίτερα στον κόσμο της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας και κυκλοφορούν διάφορες φήμες.

Στα πλαίσια της διαφάνειας, που δυστυχώς έχει τόσο πολύ εκλείψει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (βλ. τα σχετικά 29227/7237/11-6-2013 και 4082/9434/2-9-2013 έγγραφα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης) και του έννομου συμφέροντος, πιστεύουμε ότι πρέπει έγκαιρα να ενημερωθούμε για να συμμετάσχουμε ουσιαστικά στο διάλογο της ΜΠΕ.

Η δαπάνη για τη λήψη αντιγράφου θα βαρύνει εμάς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων".

23/10/2013

Για την

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ