Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 11:52

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου: Αποφάσεις για οδικό δίκτυο, τουρισμό και ΔΗΠΕΘΕΚ

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου: Αποφάσεις για οδικό δίκτυο, τουρισμό και ΔΗΠΕΘΕΚ

Συνεδρίασε, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου και ενέκρινε μεταξύ άλλων τη δημοπρασία για την κοπή κλαδιών και θάμνων για την ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είπε την Παρασκευή ότι αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής και σύντομα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για το υπόψη έργο προϋπολογισμού 74.000 ευρώ , που χρηματοδοτείται από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας. Ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει, με ίδια μέσα, η Περιφερειακή Ενότητα τον καθαρισμό της βλάστησης από τα πρανή και τις τάφρους του επαρχιακού και εθνικού οδικού μας δικτύου, με παρεμβάσεις στα τμήματα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, Τσουκαλέικα – Αλλαγή, Καλό Νερό – Τσακώνα, Ρωμανού – Γιάλοβα, Εξωχώρι – Σαϊδόνα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αναπληρωτής περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, λήφθηκαν αποφάσεις για περισσότερα από 30 θέματα.

Αρχικά, αφορούσαν δημοπρατήσεις και εγκρίσεις δημοπρασιών για μία σειρά έργων, όπως οδικής ασφάλειας, κλαδέματος δέντρων και θάμνων. Έργα που θέλουμε να γίνουν μέσα σε καλές καιρικές συνθήκες, ώστε να μην έχουμε προβλήματα τον χειμώνα. Επίσης, οι αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο προχωρούν, παρά τις δυσκολίες των χρηματοδοτήσεων.

Εκτός ημερησίας διατάξεως, εγκρίναμε και μία προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, είχαμε εγκρίνει το ποσό σε προηγούμενη συνεδρίαση, προχωρήσαμε στην επόμενη φάση και φυσικά στηρίζουμε έργα πολιτισμού, άλλωστε δεν χρειάζεται να επεκταθώ για τη σημασία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στην πολιτιστική ζωή της Περιφέρειάς μας.

Ακόμα, πήραμε αποφάσεις για δύο διαγωνισμούς για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίως στην ψηφιακή προβολή αλλά και τη συνεργασία προβολής με εταιρείες αερομεταφορών.

Γίνεται μία στοχευμένη προσπάθεια σε συνεργασία και με την επιτροπή τουρισμού, για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέσω του αερολιμένα της Καλαμάτας και οποιουδήποτε τρόπου θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο στην Περιφέρειά μας.  Εκτιμάμε πως τα αποτελέσματα θα είναι απτά και θα έχουμε αύξηση της επισκεψιμότητας και μέσα στο 2024.

Τέλος, εγκρίναμε τα τεύχη για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό ΤΕΒΑ, πάνω στη βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, είτε επισιτιστική βοήθεια, είτε με βασική υλική συνδρομή. Αφορά όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι για τρία χρόνια και ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 20 εκατομμύρια ευρώ».

Θ.Λ.