Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 18:04

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι προγράμματος της “Μοριάς ΑΕ”: Ζητούν απαντήσεις Κουτουμάνος - Κελλάρης

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι προγράμματος της “Μοριάς ΑΕ”: Ζητούν απαντήσεις Κουτουμάνος - Κελλάρης

 

Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικού προγράμματος της “Μοριάς ΑΕ”, όπως επισημαίνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης και ζητούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σε ανακοίνωση - ερώτησή τους προς την περιφερειακή αρχή, οι Ν. Κουτουμάνος και Γ. Κελλάρης σημειώνουν:

Στις 24/2/2024 ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα της πράξης «Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου», στο πλαίσιο του έργου «Ενέργειες συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων», του Αναπτυξιακού Οργανισμού Μοριάς Α.Ε. - Α.Ο.Τ.Α., η οποία έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον ανάδοχο «Universal Εκπαίδευση - Ακμή – Ερεισμα», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Όλους αυτούς τους μήνες οι εργαζόμενοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα αναμένουν την  καταβολή της αποζημίωσης τους. Ενημερώνονται από μήνα σε μήνα ότι η πληρωμή τους  σχετίζεται με τις διαδικασίες ένταξης της πράξης στο ΕΣΠΑ 2021-2027, η οποία ενώ έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε: Ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα εγκρίνουν τη σχετική πίστωση; Γιατί καθυστερούν; Τι μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια, ώστε άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι;”.