Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 16:49

Μεσσηνία: Δεν απέδωσε η αντιδιαβρωτική προστασία του Αγίου Ανδρέα (βίντεο)

Μεσσηνία: Δεν απέδωσε η αντιδιαβρωτική προστασία του Αγίου Ανδρέα (βίντεο)

Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της ακτής του Αγίου Ανδρέα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα παραδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να βρεθούν πιστώσεις για συμπληρωματικές εργασίες. Ο κ. Αναστασόπουλος είπε: «Τα αντιδιαβρωτικά του Αγίου Ανδρέα. Έχει γίνει ένα έργο το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έχουμε συνεχιζόμενη διάβρωση της ακτής, στο ενδιάμεσο τμήμα από τον πάνω βραχίονα που έχει κατασκευαστεί. Εδωσε μια προσάμμωση σε μικρό μήκος, ενώ το μεγαλύτερο μήκος πλήττεται ακόμη από τους κυματισμούς και έχουν γίνει πολύ μεγάλες ζημιές.

Έχω πλήρη γνώση του τι έχει συμβεί και το τι χρειάζεται. Αυτό είπα στους ανθρώπους που με επισκέφτηκαν και βεβαίως έχω άμεση συνεννόηση με τον περιφερειάρχη για την προώθηση και ολοκλήρωση των όποιων μελετών δεν έχουν ακόμη γίνει. Και βεβαίως και το κυριότερο την προώθηση των εγκρίσεων που απαιτούνται να γίνουν οι συμπληρωματικές εργασίες. Το επίσης σοβαρό είναι και η εξεύρεση πιστώσεων που αυτό το γνωρίζει και ο περιφερειάρχης, αλλά θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο».

Συνάντηση για την προστασία παραλιακής ζώνης Αγίου Ανδρέα

Το θέμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας συζήτησαν την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ιδιοκτήτες ακινήτων της παραλιακής ζώνης του Αγίου Ανδρέα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας «οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη για τη λειτουργία του έργου, που έχει ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή, όπου έχει παρατηρηθεί υποχώρηση της παραλίας και καταστροφές περιφράξεων ιδιοκτησιών, με αποτέλεσμα την ένταση της διάβρωσης της ακτής. Για την απόδειξη των ανωτέρω χρησιμοποιήθηκε κατά τη συζήτηση και φωτογραφικό υλικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα διάβρωσης που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή σε ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου στον Άγιο Ανδρέα, ενημερώνοντας ότι εξελίσσονται νέες μελέτες για την αντιμετώπιση του θέματος από τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Παράλληλα έθεσε υπόψιν το πλάνο των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου, όπως εγκρίσεις μελετών, περιβαλλοντικών όρων, εξεύρεση χρηματοδότησης κλπ. Επιπλέον τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για την επίσπευση λήψης των εγκρίσεων αλλά και την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων.

Από πλευράς των ιδιοκτητών της περιοχής παρευρέθηκαν στη συνάντηση οι Μπουρδής Γιάννης, Μπουρδής Νικόλας, Κασιμιώτου Ειρήνη και Μυρίλου Φωτεινή».