Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 07:48

7 ώρες συνεδρίαση για προειλημμένη απόφαση

Στη 1 παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έπειτα από 7 ώρες συζήτησης και έντονων αντιπαραθέσεων, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Θετικά ψήφισαν 28 σύμβουλοι, 25 της πλειοψηφίας και 3 της μείζονος μειοψηφίας (Κωνσταντίνος Λέγγας, Ηλίας Κανελλάκης και Γιώτα Στέρπη που εδώ και καιρό έχουν ταχθεί με την πλειοψηφία), λευκό ψήφισε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Τσαπόγας και κατά οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς τάχθηκε κατά της εγκατάστασης εργοστασίου επεξεργασίας στην Καλλιρρόη -προκαλώντας την ενόχληση του περιφερειάρχη-, παρά τις απαντήσεις που του έδωσαν στελέχη της ΤΕΡΝΑ, οι οποίοι, μάλιστα, υποστήριξαν πως η μονάδα και ο ΧΥΤΥ στην περιοχή δεν επηρεάζουν το ΠΟΠ και το βιολογικό ελαιόλαδο.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που ξεκίνησε με εντάσεις και αντιπαραθέσεις κι έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Νίκος Πατσαρίνος, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και της απαγόρευσης της παρουσίας των πολιτών από τις περιοχές της Καλλιρρόης και της Παλαιόχουνης. 
Να σημειωθεί ότι και με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης παρέμεναν 10 αστυνομικοί για κάθε ενδεχόμενο, παρότι οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες είχαν αποχωρήσει ώρες πριν.
Στις τελευταίες τους αναφορές ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επιτέθηκε στον κ. Πατσαρίνο και το ΣΥΡΙΖΑ που φυγομάχησαν, βλέποντας στις εκλογές του Μαΐου και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου στις επιθέσεις της φωτογράφισε το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας - πρώην αντινομάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Οιχαλίας - πρώην δήμαρχο Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη.
Οσον αφορά το έργο ο κ. Τατούλης είπε ότι σπάσαμε όλα τα ρεκόρ και πως θα είναι έτοιμο τέλη του 2015, ενώ παραδέχθηκε ότι χωρίς την ιδιωτική χωροθέτηση δε θα υπήρχε έργο.
Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν παρέστη κανένας δήμαρχος - εκπρόσωπος συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο, ούτε οι πρόεδροι της ΠΕΔ και του ΦΟΔΣΑ, γεγονός που προκάλεσε απορίες και σχολιάστηκε.