Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 10:32

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αγωνιούν για το χρίσμα στον Τατούλη

Στελέχη και μέλη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, καθώς και αυτοδιοικητικοί της Περιφέρειας προερχόμενοι από τα δύο κόμματα, περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις των ηγεσιών τους για τις ενδεχόμενες συνεργασίες και την επιλογή του υποψηφίου περιφερειάρχη.

Στη Ν.Δ., λόγω δημοσκοπικών ποσοστών και κομματικής υπεροπλίας  από το παρελθόν, το ενδιαφέρον είναι πιο έντονο και το προεκλογικό θερμόμετρο κοντά στο κόκκινο. Ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει και οι απόψεις διίστανται, για το αν θα πρέπει να δοθεί στήριξη στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Οι υποστηρικτές του διαμηνύουν πως είναι το πρόσωπο που μπορεί να δώσει τη νίκη στο κόμμα, λόγω της αναγνωρισιμότητάς του και της επικοινωνιακής προβολής του. Ομως, συναντά ισχυρές αντιδράσεις, όχι μόνο από το καραμανλικό μπλοκ, αλλά και από άλλα στελέχη και σαμαρικούς ακόμα, κυρίως στη Μεσσηνία. Του καταλογίζουν ότι διοικεί την Περιφέρεια αυταρχικά, αυτοκρατορικά, έχοντας ως δεξί του χέρι την Ντίνα Νικολάκου, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δε χαίρει εκτίμησης στους νεοδημοκράτες και στην κοινωνία της Μεσσηνίας. Οι εκφραστές αυτού του κλίματος επισημαίνουν ότι ο Τατούλης δεν έκανε κανένα έργο της προκοπής στο νομό, ενώ άνοιξε μέτωπα και δίχασε τον κόσμο με την υπόθεση των λιγνιτωρυχείων στην Κορώνη, την προτεραιότητα στο αεροδρόμιο Τρίπολης, το μέτωπο με τα σκουπίδια στο Δήμο Οιχαλίας, ακόμα και με την καταστροφή στο λιμάνι Κυπαρισσίας. Αυτοί είναι που στέλνουν μήνυμα και θυμίζουν στην ηγεσία της Ν.Δ. τις εκλογές του 2010, όπου ο Δημήτρης Δράκος αν και Μεσσήνιος έχασε ουσιαστικά τις εκλογές από τη Μεσσηνία, παρότι έτρεξε και περπάτησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς το νομό, προωθώντας την υποψηφιότητα Δράκου. Αυτή τη φορά υπάρχει, επιπλέον, η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου για τα μνημόνια και οι ψηφοφόροι θα έχουν εναλλακτικές λύσεις από το χώρο της Δεξιάς (Χρυσή Αυγή και Μανώλης) για να επιλέξουν.
Στο ΠΑΣΟΚ η κυρίαρχη τάση είναι κεντροαριστερή και τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, βλέποντας με καλό μάτι την επιλογή ως υποψηφίου περιφερειάρχη του βουλευτή της Γιάννη Πανούση. Εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να φρενάρει το δημοσκοπικό κατήφορο και να δώσει μια δυναμική στο κόμμα τους. Αυτοί που επιθυμούν τη συνεργασία με τον Τατούλη, στην περίπτωση που πάρει τη στήριξη της Ν.Δ., είναι πλέον λιγότεροι, αφού εκτιμούν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εκλεγούν ελάχιστοι υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης που θα δοθεί στο κόμμα θα είναι ένας και αυτός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Τάσος Χειβιδόπουλος της Αργολίδας.