Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 07:23

"Λευκή πετσέτα" στην Πελοπόννησο ο ΣΥΡΙΖΑ

"Λευκή πετσέτα" στην Πελοπόννησο ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των κομματικών στελεχών και φίλων περιχαρακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή του επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει πως τον απασχολεί περισσότερο να καταγράψει την επιρροή του, παρά να συμβάλει στην ανατροπή του καθεστώτος Τατούλη. Αν μάλιστα ο τελευταίος αποτελέσει τη λύση ανάγκης της Ν.Δ., τότε τον αφήνει ανενόχλητο να ελπίζει σε νέα πενταετία. Μαύρη για την Πελοπόννησο, αδιάφορο για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή: Τα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια

Το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να συζητηθούν επίσημα και δημόσια τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές του Μαΐου. Μεταξύ αυτών, θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν και τα πρόσωπα που ακούγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οσον αφορά την επιλογή του υποψηφίου, δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει αυτή την Κυριακή. Εκτιμάται πως θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. 

«Ψαχνόμαστε», μας επεσήμανε στέλεχος του κόμματος και το μόνο που μπορούσε να παρατηρήσει ως δεδομένο ήταν η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως οι εκλογές στην Περιφέρεια είναι πολιτικές -διαχωρίζοντάς τες από τις δημοτικές- και ο υποψήφιος περιφερειάρχης πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Στη λογική αυτή προβάδισμα έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια (Ζαχαριάς, Κοδέλας, Πετράκος), με τον Κώστα Ζαχαριά από την Αρκαδία να ξεχωρίζει, καθώς Πετράκος και Κοδέλας έχουν αρνηθεί.

Από κει και πέρα ακούγεται το όνομα του ανεξάρτητου βουλευτή - Μεσσήνιου στην καταγωγή Οδυσσέα Βουδούρη, που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Στα ονόματα που καταγράφονται είναι του γεωπόνου Σταύρου Χρυσαδάκου από τη Λακωνία -προτείνεται από τη Ν.Ε. του κόμματος-, του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Τάκη Πεβερέτου από την Αργολίδα και του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Πατσαρίνου.

Με κυρίαρχη τη συγκεκριμένη στρατηγική -για πολιτικές εκλογές στις Περιφέρειες- ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να συζητά καθόλου την περίπτωση της υποψηφιότητας του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση, από τη στιγμή μάλιστα, που φέρεται να προωθείται σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η περίπτωση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, που φαίνεται να ανεβάζει το εκλογικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείστηκε εξαρχής και δεν εξετάστηκε, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για άρνηση του ίδιου.

Γ.Σ.