Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 09:31

Στοιχεία για την τουριστική προβολή ζητεί ο Γόντικας

Γράφτηκε από τον

Τα στοιχεία που ζητεί ο σύμβουλος - επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρόκειται να δώσει η περιφερειακή αρχή, απαντώντας στην επερώτησή του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα.

 Μια ώρα νωρίτερα σε ειδική συνεδρίαση αναμένεται να εκλεγεί ο νέος γραμματέας του οργάνου στη θέση του παραιτηθέντος Λάμπρου Μπούκλη.
Στην κανονική συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθούν οι επερωτήσεις των Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη για την ανάγκη στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων και για να δοθούν χρήματα από το λιγνιτόσημο, ώστε να γίνει επιδημιολογική έρευνα.
Οσον αφορά τα θέματα που σχετίζονται με τη Μεσσηνία, το ΠεΣυ πρόκειται να γνωμοδοτήσει επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για: Την εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμών Μεσοχωρίου και Βασιλιτσίου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Τη λειτουργία φράγματος λεκάνης Φιλιατρινού και κατασκευή αρδευτικών δικτύων στο Εξοχικό και σε τμήματα του Χαλαζονίου και των Φιλιατρών. Το σχέδιο αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας στον πρώην Δήμο Αίπειας. Το σταθμό βάσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Wind Hellas - Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ, σε θέση εντός του δικτύου "Natura", πλησίον του οικισμού Σωτηριάνικα της Δ.Ε. Αβίας.
Ακόμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας για την εκτέλεση του έργου "Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ιερού ναού Αγίου Πέτρου στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Σώστη".