Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 07:31

Μεσσηνία και Κορινθία κρίνουν τις εκλογές

Μεσσηνία και Κορινθία κρίνουν τις εκλογές

Στη Μεσσηνία και την Κορινθία θα κριθεί η εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού οι ψηφοφόροι των δύο νομών θα εκλέξουν τους 27 από τους 51 συμβούλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στη Μεσσηνία θα εκλεγούν 14 περιφερειακοί σύμβουλοι, στην Κορινθία 13 και στους άλλους 3 νομούς από 8 σύμβουλοι στον καθένα.

Σε σχέση με τις εκλογές του 2010 η Κορινθία έχει μια έδρα παραπάνω, που τη χάνει η Αργολίδα. Μια δεύτερη ανάγνωση των στοιχείων δείχνει ότι η επανεκλογή του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πάρει πρωτιά σε Μεσσηνία και Κορινθία. 

Στη Μεσσηνία ο κ. Τατούλης δύσκολα θα πάρει μεγάλο ποσοστό, κυρίως εξαιτίας της στάσης του αναφορικά με α) τα λιγνιτωρυχεία στην Πυλία, β) το αεροδρόμιο της Τρίπολης που καθυστερεί τα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας, και γ) το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη. Αν σε αυτά προστεθεί η πολιτική δυσαρέσκεια των καραμανλικών, η οργή των πασόκων, αλλά και ο προβληματισμός αναφορικά με τις καταγγελίες για τα έργα που έχει αναλάβει ο αδερφός του, γίνεται άμεσα αντιληπτό γιατί ο κ. Τατούλης καταγράφει χαμηλά ποσοστά στη Μεσσηνία. 

Ομως και στην Κορινθία δεν είναι καλύτερη η κατάσταση - καθώς εκεί, εκτός όλων των άλλων, ο Π. Τατούλης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε και το όλον ΠΑΣΟΚ που έχει εξαγριωθεί. 

Αναλυτικά ο πραγματικός πληθυσμός και οι έδρες ανά νομό παρουσιάζονται στον πίνακα