Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 18:40

Παρέμβαση Τατούλη για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στα διόδια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που οδηγούν στην συνεχή αύξηση των διοδίων στην Πελοπόννησο ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης με επιστολή παρέμβαση στους Υπουργούς: Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, κΙ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη. Η επιστολή εστάλη την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2010.


Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει στην επιστολή του προς τους τρεις υπουργούς:
"Tην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, κατά κοινή ομολογία, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και να επιδείξουμε την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευθύνη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το ζητούμενο της κοινωνικής συνοχής, επί των γερών βάσεων του οποίου θα θέσουμε τις νέες βάσεις του αναπτυξιακού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να εξέλθει από την κρίση. Ως εκ τούτων, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην συνεχιζόμενη αύξηση των διοδίων στις εθνικές οδούς που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ζητώ άμεσα την παρέμβαση σας προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση των επίμαχων συμβάσεων, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά και στην νομοθετική ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι Πελοποννήσιοι πολίτες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των αυξήσεων, οι οποίες παράλληλα θα αποτελούν ανάχωμα στην αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας μας.
Κλείνοντας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όπου ο  ορθολογισμός και η νηφαλιότητα οφείλουν να πρυτανεύσουν, δεν μπορούμε να αφήνουμε περιθώρια στο λαϊκισμό να σκιάζει περαιτέρω το μέλλον του τόπου μας και την προσδοκία ευημερίας των συμπολιτών μας. Οι ενέργειες μας πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές, στην κατεύθυνση της διαφύλαξης των κοινωνικών αγαθών με εφικτές λύσεις. "

Εκ του Γραφείου Τύπου


NEWSLETTER