Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 10:44

Γόντικας εναντίον όλων χθες στην Καλαμάτα

Γόντικας εναντίον όλων  χθες στην Καλαμάτα

Βολές κατά πάντων, κυβέρνησης, Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες στην Καλαμάτα, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας.

Αφορούσαν, όπως επεσήμανε, την πολιτική ανάπτυξης του τόπου, στήριξης των καπιταλιστών στα θέματα των αεροδρομίων και της διαχείρισης σκουπιδιών και τις ευθύνες για την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού και την εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων.
Ο Ν. Γόντικας παρατήρησε πως «θα προβάλλουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, με κριτήριο της πολιτικής και της οικονομίας την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» και όχι το δρόμο «με τις επιδοτήσεις, με τα δάνεια που γίνονται δανεικά και αγύριστα στους καπιταλιστές».
Δήλωσε ότι «θα είμαστε πολέμιοι των πολιτικών του ευρωμονόδρομου» και ζήτησε μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων. Μίλησε για εγκληματικές ευθύνες της Περιφέρειας και της κυβέρνησης για την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού. «Εχουν γεμίσει οι πλαγιές με ψόφια ζώα και το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί η κατάσταση», ανέφερε ο κ. Γόντικας. Δήλωσε πως «στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, στις 8 Οκτωβρίου θα είμαστε μαζί τους στην Τρίπολη», ζήτησε μέτρα ενίσχυσης και αποζημίωσης των κτηνοτρόφων και να προσληφθούν κτηνίατροι να πάνε στα κοπάδια για τον καταρροϊκό πυρετό. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι «θα καταθέσουμε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανεργία και τα μέτρα προστασίας των ανέργων».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, για τα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας, είπε ότι «σε μια εποχή που δεν υπάρχει σεντς για στήριξη των ανέργων, που κόβονται οι δαπάνες για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, θα βρουν 120 εκ. ευρώ για το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι σε όφελος των εργαζομένων, δεν ωφελούνται τα πλατιά λαϊκά στρώματα». Δήλωσε πως «δεν συμμεριζόμαστε τοπικιστικές αντιλήψεις Μεσσηνίων βουλευτών και δημάρχων, δεν είναι οι Αρκάδες οι αντίπαλοι» και επέκρινε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο που «για ΣΔΙΤ δεν είπε τίποτα».
Για τη διαχείριση των σκουπιδιών ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εκτίμησε ότι «θα γενικευτούν τα προβλήματα μέχρι να τα βρουν οι 5 κερδοσκοπικοί όμιλοι» κι εξήγησε πως «καθυστερούν οι διαδικασίες (του διαγωνισμού της Περιφέρειας) για να καταλήξουν οι καπιταλιστές στη μοιρασιά της πίτας σε όλη την Ελλάδα». Παρατήρησε ότι «δεν είναι 62 ευρώ ο τόνος που λέει ο Τατούλης. Θα είναι πάνω από 150 ευρώ, από 30 ευρώ που είναι σήμερα». Δήλωσε πως «είναι συνυπεύθυνοι όλοι τους: κυβερνήσεις, Περιφέρειες, Νομαρχίες, δήμαρχοι. Κάτι ψελλίζει ο κ. Νίκας (δήμαρχος Καλαμάτας) χωρίς να ξεσηκώνει το λαό. Είναι όλοι τους συνένοχοι».
Ο Ν. Γόντικας επεσήμανε «έξω η μαφία των σκουπιδιών και η μαφία ΤΕΡΝΑ - Μπόμπολα. Διαχείριση των σκουπιδιών από ενιαίο κρατικό φορέα». Τέλος, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της "Πελοπόννησος Πρώτα" Οδυσσέα Βουδούρη, είπε ότι «δεν υπάρχουν καλά και κακά ΣΔΙΤ».