Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 15:09

Γόντικας κατά Τατούλη για τη βίλα στο Βασιλίτσι

Γόντικας κατά Τατούλη  για τη βίλα στο Βασιλίτσι

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, επέκρινε δριμύτατα ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας για την αδειοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο αγκυροβόλιο στην ακτή στο Βασιλίτσι, ιδιοκτησίας Καλτσίδη.

Κατηγορώντας, χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, και την κυβέρνηση και το Δήμο Πύλου - Νέστορος, σημείωσε ότι «Δήμος - Περιφέρεια - κυβέρνηση είναι το αστικό κράτος που δουλεύει για τους καπιταλιστές και ενιαία λειτουργούν».
Ο κ. Γόντικας είπε ότι δεν είναι μεμονωμένο γεγονός η αδειοδότηση στο Βασιλίτσι και παρατήρησε πως με τέτοιες διαδικασίες έφεραν «τέτοια φαινόμενα και προεκλογικά και αμέσως μετά τις εκλογές». Αναφέρθηκε στην μεγάλη τουριστική επένδυση στο Κρανίδι των 800 5στερων δωματίων, όπου «πάλι με τέτοιες διαδικασίες πήραν την απόφαση να γνωμοδοτήσουν θετικά».
Για το Βασιλίτσι επεσήμανε ότι «με τις μεθοδεύσεις πέρασαν οι προθεσμίες. Αρνήθηκαν να ψηφίσουν κατά στην πρώτη συνεδρίαση
και με "διαπαραταξιακές" που μετά έγιναν "ειδικές επιτροπές" και με υπομνήματα έδωσαν τη δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην κυβέρνηση να αδειοδοτήσει το παράνομο λιμάνι στο Βασιλίτσι».
Είπε, ακόμα, πως «αρνήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες οι άλλες δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντροαριστεράς, την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", του ΚΚΕ ότι ρητά πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να προχωρήσει το πρωτόκολλο κατεδάφισης του παράνομου ιδιωτικού λιμανιού. Ανοίγοντας να βρεθούν φόρμουλες όπως θέλει ο Τατούλης, είπε ας μείνει ως έχει, αρκεί η πρόσβαση να είναι ελεύθερη για τους κατοίκους της περιοχής. Για 1 - 2 χρόνια μπορεί να πηγαίνει και κανένας κάτοικος της περιοχής, όμως, μετά θα τα κλείσουν. Εχουν κάνει κλειστές τις παραλίες οι καπιταλιστές».
Επέμεινε ότι δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα και αναφέροντας ως παράδειγμα, «το τεράστιο αιολικό πάρκο στη Μάνη που βρίσκεται στον Αρειο Πάγο», παρατήρησε πως «αυτά κάνει η Περιφέρεια για να εξυπηρετήσει τους καπιταλιστές στον τουρισμό, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα δίκτυα».
Για την αντίδραση και τη διαμαρτυρία Τατούλη στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απάντησε ότι «δε μετράνε τα λόγια, μετράνε τα έργα. Κρατούσαν μήνες τη μελέτη στο συρτάρι. Είναι υποκριτική και ψεύτικη η αντιπαράθεση».