Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 21:59

Στοιχεία για τις αναπτυξιακές ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Στοιχεία για τις αναπτυξιακές  ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση”

Για αδιαφάνεια στις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας με πρώτη την "Πελοπόννησος ΑΕ", κατηγόρησε χθες στην Καλαμάτα, την περιφερειακή αρχή, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ν. Γόντικας.

Και ζήτησε να δοθούν όλα τα στοιχεία για τις αναπτυξιακές. στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επέκρινε την ηγεσία της Περιφέρειας και για τα εκφυλιστικά φαινόμενα λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή μοιράζουν τα πεντοχίλιαρα σαν τα στραγάλια σε φιέστες των αντιπεριφερειαρχών, σε προμηθευτές, σε μικρούς και μεγάλους εργολάβους» παρατήρησε ο κ. Γόντικας.
Σημείωσε πως «τα πονηρά, τα αμαρτωλά και τα επικίνδυνα ζητήματα τα φέρνουν μεσάνυχτα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς εισήγηση, όπως 1,5 εκ. ευρώ στην "Πελοπόννησο Α.Ε.", στην εταιρεία που μόνο ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία έχουν εικόνα του τι γίνεται». Επεσήμανε ότι «έχουμε ζητήσει επανειλημμένα πληροφόρηση και δε δίνεται. Ακόμα περιμένουμε τα στοιχεία για τα 6,5 εκ. ευρώ στη "Μυθική Πελοπόννησο", πόσα έχουν διατεθεί, πού και για ποιο σκοπό».
Ενημέρωσε, επίσης, ότι «στο χθεσινό Περιφερειακό, πάλι τα μεσάνυχτα και χωρίς εισήγηση, έφεραν πώς θα μοιράσουν τα ψίχουλα του υπουργείου Γεωργίας για τα ακραία φαινόμενα φτώχειας, χωρίς κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις».
Ο Ν. Γόντικας παρατήρησε ότι «αν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις υπήρχε μία φορά αδιαφάνεια, στις αναπτυξιακές τώρα υπάρχει 100 φορές. Γι’ αυτό δε συμφωνεί ο Τατούλης να μπουν σε αυτές εκπρόσωποι των μειοψηφιών. Τι θέλουν να κρύψουν; Απαιτούμε να δοθούν τα στοιχεία για όλες τις αναπτυξιακές στο Περιφερειακό Συμβούλιο».