Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 21:58

Η Δημ. Λυμπεροπούλου για το Πολυτεχνείο

Η Δημ. Λυμπεροπούλου για το Πολυτεχνείο

«Οι επιπτώσεις των μνημονίων στην παιδεία είναι καταστρεπτικές. Τα επί μέρους μέτρα (μετεγγραφές, "Νέο Λύκειο", αξιολόγηση, απολύσεις) λαμβάνονται από την κυβέρνηση ερήμην της κοινωνίας και ως τέτοια είναι καταδικαστέα».

 

Αυτό σημειώνει σε γραπτή της δήλωση η επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Οικολογική", περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου, με αφορμή τη χθεσινή επέτειο για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας, οι οποίες συμπίπτουν με τον εορτασμό της εξέγερσης, παρατηρεί ότι «υπάρχει άμεση ανάγκη η Πολιτεία να αντιμετωπίσει την παιδεία ως βασικό μοχλό ανασυγκρότησης και όχι ως χώρο επιβολής μέτρων ασύνδετων μεταξύ τους, που παράγουν αδικίες και λόγω του τρόπου επιβολής τους παραπέμπουν σε εποχές ιστορικά και πολιτικά καταδικασμένες».

 

Η "Πελοπόννησος Οικολογική" καταδικάζει «τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών αγώνων, καθώς και την υπονομευτική για το ευρύτερο συμφέρον στάση των πρυτανικών αρχών και του κ. Φορτσάκη, που προληπτικά κατήργησε το άσυλο με εισβολή των ΜΑΤ» και επισημαίνει: «Καλούμε σε ειλικρινή διάλογο όλες τις πλευρές, με το Ασυλο διασφαλισμένο και όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους. Αντί για στεφάνι, μέλη του συνδυασμού κατέθεσαν στην Πρυτανεία μικρή χορηγία για την υποστήριξη διπλωματικής εργασίας με θέμα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος».