Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 23:09

Τα έριξε στους δήμους για τις χωματερές ο Τατούλης

Τα έριξε στους δήμους για τις χωματερές ο Τατούλης

«Mέσα στο 2015 θα έχει αποκατασταθεί το σύνολο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», απάντησε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Αποκατάσταση, όμως, που ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες.

 

Απαντώντας στην ερώτηση των συμβούλων της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα", για την αποκατάσταση που είχε υποσχεθεί από το 2012, ο κ. Τατούλης επέρριψε ευθύνες σε «Δήμους οι οποίοι συνέχισαν τη λειτουργία κλειστών ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να αλλάζει το φυσικό αντικείμενο της μελέτης που έπρεπε να δημοπρατηθεί». 

Κατηγόρησε και τη μείζονα μειοψηφία, κάνοντας λόγο για τον «πρωταγωνιστικό της ρόλο στο παζλ όσων αδιαφορούσαν ή δημιουργούσαν σύγχυση, προκειμένου να μη γίνει τίποτα, γιατί τσαλαβουτούσαν από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχουν κανένα σχέδιο ή καμία άποψη, παραπλανώντας τις δημοτικές αρχές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα πρόστιμα».

Ο περιφερειάρχης είπε ότι οι πρώτοι 77 ΧΑΔΑ θα δημοπρατηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 3.

 

Οσον αφορά την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ ανέφερε ότι «την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ την έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το άρθρο 17 του πρόσφατου νόμου δεν μπορεί να ανατρέψει το Ν. 4042», υποστηρίζοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.