Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 17:10

Ενημερωτική σύσκεψη για το μηχανισμό JESSICA

Γράφτηκε από την
Ενημερωτική σύσκεψη για το μηχανισμό  JESSICA

Σύσκεψη για το χρηματοδοτικό μηχανισμό JESSICA πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Αντιδήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Δημήτρης Κοταντάκης, ο Διευθυντής της Κεντρικής Λαχαναγοράς Πάτρας κ. Θανάσης Χριστοδουλόπουλος, καθώς επίσης και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.
Η διαβούλευση είχε σκοπό την πληροφόρηση των Δημάρχων μεγάλων αστικών κέντρων της Δυτικής Ελλάδας για το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησής του στην περιοχή. Συγκλήθηκε ως συνέχεια της προκαταρκτικής σύσκεψης που είχε λάβει χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή των κ. κ. Αποστολόπουλου, Κατσιφάρα, υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικών εμπειρογνωμόνων.
Υπενθυμίζεται ότι το JESSICA αποτελεί εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο παρέχει την δυνατότητα σε κράτη-μέλη και περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επενδύσουν μέρος των μη επιστρεπτέων ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων σε έργα προαγωγής της βιώσιμης αστικής ανάπλασης. Για το σκοπό αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δεσμεύσει 15 εκ. ευρώ.
Τα προς χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια θα καθοριστούν με κριτήρια το βαθμό ωρίμανσης και τις εγγυήσεις ανταποδοτικότητας. 

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


NEWSLETTER