Σάββατο, 02 Μαϊος 2015 22:22

Παρεμβάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρεμβάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«Καλούν το λαό, τους εργαζόμενους, να διαλέξουν τι θα χάσουν» είπε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, Περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών.

 

Ο Ν. Γόντικας κάλεσε «να μην συναινέσει κανένας περιφερειάρχης, δήμαρχος, δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος, που σέβεται τη λαϊκή ψήφο, κανένας εργαζόμενος σ’ αυτή τη χώρα, στην ανέντιμη μεταφορά των διαθεσίμων στο παιχνίδι του εσωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών. Να μην συμβιβαστεί».

Εξάλλου, ο σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού Βαγγέλης Γούργαρης, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του σχεδίου δράσης της Περιφέρειας για τις δασικές πυρκαγιές, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «εμπρηστής είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, με νόμους που διευκολύνουν την επέκταση της δράσης του σε βάρος των δασών, των δασικών εκτάσεων, των οικοσυστημάτων, των φυσικών πόρων, της δημόσιας γης» - και κατήγγειλε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κλασικό παράδειγμα αυτής της δράσης, που συνειδητά υπηρετεί και στηρίζει».

Παράλληλα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Ν. Γόντικας, με επερώτησή του, κάλεσε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να ενημερώσει για τη θέση του σχετικά με τον τρόπο που επιλέγεται να αντιμετωπιστεί η μετανάστευση στη χώρα μας. Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μετακυλίει το κόστος στις Περιφέρειες, «αφού τα ταμειακά διαθέσιμα πάνε για τους δανειστές».

 

Τέλος, σε άλλη επερώτηση, σχετικά με τα προβλήματα στέγασης φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βαγγέλης Γούργαρης ζήτησε από την Περιφέρεια, μεταξύ άλλων, «να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία όλων των πόλεων της Πελοποννήσου όπου λειτουργούν πανεπιστημιακές σχολές, ώστε να δοθούν για χρήση στους φοιτητές που έχουν πιο οξυμμένο πρόβλημα».