Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 13:41

Τροποποίηση στη μελέτη του Τζάνε - Καλαμάκι για να παρακαμφθούν τα αρχαία

Για θετική εξέλιξη σχετικά με το θέμα του αρχαιολογικού χώρου στο Πεταλίδι, που καθυστερούσε το έργο βελτίωσης του δρόμου στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, κάνει λόγο η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι «αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη για την πορεία των εργασιών στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη η αποδοχή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίου -ΚΑΣ- της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για μικρές τροποποιητικές παρεμβάσεις στη μελέτη, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων που είχαν βρεθεί σε χώρο όπου έχει οριοθετηθεί η Ακρόπολη Πεταλιδίου». Εκτιμά ότι «μετά από την αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας από το ΚΑΣ, σταματούν οι καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών του έργου και συνεχίζεται απρόσκοπτα η ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Π.Ε. Μεσσηνίας, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Ωστόσο, το έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, εκτελείται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων.