Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 19:37

Ενταξη του Προαστιακού για το Λουτράκι στο ΣΠΕΜ ζητάει ο Τατούλης

Ενταξη του Προαστιακού για το Λουτράκι στο ΣΠΕΜ ζητάει ο Τατούλης

Την ένταξη του προαστιακού σιδηρόδρομου Λουτρακίου στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 - 2020 ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με επιστολή του προς τον Γιώργο Σταθάκη, υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

 

Αυτό γνωστοποιεί η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της, στην οποία προστίθεται -μεταξύ άλλων- ότι «σε αντίθεση με όσους "δήθεν" ενδιαφέρονται για το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Π. Τατούλης, με την επιστολή του, ενημέρωσε τον υπουργό «αφ’ ενός ότι μετά την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου αυτό δύναται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφ’ ετέρου ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

 

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο περιφερειάρχης «σχολίασε το όψιμο ενδιαφέρον όσων "κόπτονται" για το έργο, χωρίς ποτέ να αναλάβουν συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του, και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν φανεί συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους».