Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 21:08

Μελέτες για δρόμους της Μεσσηνίας

Μελέτες για δρόμους της Μεσσηνίας

Ξεκινούν σήμερα στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι δημοπρασίες των μελετών για τέσσερις δρόμους της Μεσσηνίας, συνολικού ύψους 6,2 εκ. ευρώ, που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια.

Την περασμένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή όρισε τις επιτροπές για τη διεξαγωγή των δημοπρασιών. 

Οι ανοικτές δημοπρασίες που προωθούνται με τη διαδικασία του άρθρου 6 του νόμου 3316/05, ξεκινούν σήμερα με τη διαδικασία για το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος, προϋπολογισμού 1.353.000 ευρώ. Αύριο θα γίνει ο διαγωνισμός για το δρόμο Πύλος - Ρωμανού, προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί για το δρόμο Καλαμάκι - Κορώνη, 765.000 ευρώ και την επόμενη μέρα για το δρόμο Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Οίτυλο και παράκαμψη οικισμών, προϋπολογισμού 2.530.000 ευρώ.

Η προκήρυξη των μελετών αυτών έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς θα κοστίσουν ακριβά, την ώρα που η χώρα μας που δοκιμάζεται από σκληρή οικονομική κρίση. Μελέτες, μάλιστα, που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους που δεν υπάρχουν, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που δεν έχει χρήματα.

Τις αποφάσεις για την προώθησή τους με τη συγκεκριμένη διαδικασία, το άρθρο 6 του νόμου 3316/05, είχε λάβει κατά πλειοψηφία τον Ιούνιο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Τις είχαν καταψηφίσει οι Νίκος Πατσαρίνος ("Πελοπόννησος Πρώτα") και Νίκος Γόντικας ("Λαϊκή Συσπείρωση").

Γ.Σ.