Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 20:52

ΚΕΔΒ, ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο έθεσε ο Νίκας στον Τατούλη

Τα ζητήματα του ΚΕΔΒ, του ΤΕΙ, του Πανεπιστημίου και του αεροδρομίου έθεσε στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ζητώντας του ισότιμη μεταχείριση με τις άλλες περιοχές της Περιφέρειας. Ο κ. Νίκας διευκρίνισε επίσης ότι ο δήμος θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη διαχείριση των σκουπιδιών και δε θα τραβήξει δικό του δρόμο, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του λιμανιού.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τατούλη ο δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτήρισε ευνόητη τη συνεργασία με την Περιφέρεια, ως προϋπόθεση για να βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή μας.
Για το λιμάνι παρατήρησε ότι έχει κρίσιμη σημασία, μίλησε για το μάστερ πλαν που ολοκληρώνεται κι εκτίμησε ότι με 45 εμπορικά πλοία το χρόνο το λιμάνι είναι πεθαμένο. Ανέφερε ότι αναζητούν τον τρόπο να φέρει πόρους και πως η Περιφέρεια κάνει προσπάθεια σε συνεργασία με ιδιώτες για να πάρει το λιμάνι ζωή.
Είπε ότι «η πόλη μας είναι υπό πίεση, διότι είναι η μόνη πόλη που ακούγονται διάφορα για το στρατόπεδο, που έγιναν αυτά που έγιναν στο ΤΕΙ και ακούγονται διάφορα για το Πανεπιστήμιο, ενώ
τέθηκε από την κυβέρνηση το θέμα του αεροδρομίου». Παρατήρησε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε για την πόλη μας - όχι με αντίληψη τοπικισμού, αλλά η περιοχή έχει συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν γι’ αυτά». Και εξέφρασε την πίστη ότι «η Περιφέρεια θα αγκαλιάσει με τις φτερούγες της εξίσου όλα τα παιδιά της».