Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 17:32

Απλήρωτοι οι καταρτιζόμενοι σε προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

Απλήρωτοι είναι οι καταρτιζόμενοι προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνει σε επερώτησή του ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας.

Σημειώνει ότι «δύο χρόνια μετά τη συγκρότηση των Συμπράξεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ και ενώ επιχειρηματίες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλα "τρωκτικά" που έχουν γαντζωθεί στο αστικό κράτος και λυμαίνονται τέτοια προγράμματα, έχουν εισπράξει τεράστια ποσά, οι εργαζόμενοι, οι καταρτιζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Πρόσφατα είχαμε την περίπτωση της Ηράκλειας Σύμπραξης στην Κορινθία, όπου μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταβλήθηκαν τα ποσά στους καταρτιζόμενους. Ανάλογη περίπτωση έχουμε με το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ στη Μεσσηνία, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Αριστομένης", δια μέσου των εταιριών της "ΑΚΜΗ", "Δρόμοι της Ελιάς" κτλ.».

Ο κ. Γόντικας ρωτάει τον περιφερειάρχη, «τι θα κάνετε ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους και πότε; Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις προγραμμάτων και ποιες, που εμπλέκεται η Περιφέρεια μέσω των Συμπράξεων και δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις;».