Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 19:50

Ξεκινούν διαδικασίες για τη δημοπράτηση των δεξαμενών στα "Φάρμακα" Ταϋγέτου και στην Πολιανή

Τη δημοπράτηση της κατασκευής των λιμνοδεξαμενών στα "Φάρμακα" Ταϋγέτου και στην Πολιανή προωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης, μετά την έγκριση που πήρε για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΟΧ, για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών και υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας, κατά την προχθεσινή κοινή σύσκεψη ελληνικής - νορβηγικής πλευράς στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι αναμένει τις εγκρίσεις δημοπράτησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Και τόνισε πως το θέμα είναι επείγον, καθώς μέχρι τις 30 Απριλίου του 2012 πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα του ΕΟΧ. Το πρόγραμμα προβλέπει την κατασκευή μιας ακόμα λιμνοδεξαμενής στο Σελλά και 6 υδατοδεξαμενών σε διάφορα σημεία του νομού.
Πάντως, χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν πέρασε εκτός ημερήσιας διάταξης, ως επείγοντα θέματα, τις εγκρίσεις των διακηρύξεων των δημοπρασιών για τις λιμνοδεξαμενές στα "Φάρμακα" και την Πολιανή, όπως είχε ζητήσει ο κ. Μαλαπάνης, καθώς αρμόδια υπάλληλος έκρινε ότι δεν είναι επείγοντα.