Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 17:13

Ανακοίνωση της Οικολογικής Συμπολιτείας για τα σκουπίδια της Ερμιόνης

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση της Οικολογικής Συμπολιτείας για τα σκουπίδια της Ερμιόνης

Η Περιφερειακή παράταξη της Πελοποννήσου «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά» παρατηρεί με έκπληξη και οργή τις εξελίξεις στο ζήτημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα, τα σύμμεικτα απορρίμματα που συσκευάζει εδώ και μερικούς μήνες ο δεματοποιητής στα Δίδυμα Αργολίδας, βρήκαν τελικό αποδέκτη την περίφημη Σουκομηχανή στην παράνομη χωματερή της Μαραθόλακας, στην Καλαμάτα. Τελικώς, πληροφορούμαστε ότι ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τα δέματα συνελήφθη και πως τα δέματα ξαναφορτώθηκαν και επιστρέφουν στα Δίδυμα.
Όλη αυτή η ιστορία θα ήταν αστεία αν δεν σηματοδοτούσε όλα τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει χρόνια τώρα στο ζήτημα αυτό, ο περιφερειάρχης, οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου.
Όλοι αυτοί φέρουν πολιτικές, αστικές, διοικητικές αλλά και ποινικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο. Παντού χωματερές, η ανακύκλωση καρκινοβατεί, οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι, ενώ επικρατεί η αντίληψη ότι τα απορρίμματα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το κρύψουμε κάτω από το χαλί.
Η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά θεωρεί πως τα σκουπίδια δεν είναι πρόβλημα, αλλά ευκαιρία για πρασίνισμα της οικονομίας και θέσεις εργασίας. Πρόβλημα ήταν και παραμένει η στάση των αρχών.
Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει και οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για να υπερψηφιστεί η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά που έχει στο επίκεντρο της Περιβαλλοντικής πολιτικής της, την αποκατάσταση - απορρύπανση των χωματερών, την ανακύκλωση των συσκευασιών, την κομποστοποίηση των οργανικών και την ταφή με ελεγχόμενο και οργανωμένο τρόπο των υπολοίπων.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER