Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 09:00

Παρουσίαση μελέτης για τρένο στο Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή και στην Καλαμάτα η μελέτη αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα.

Στην εκδήλωση, που τη οργανώνει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Rex", η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα και στελέχη του οργανισμού.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Δεν πάει ο Νίκας στην  εκδήλωση για το τρένο 

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δε θα μετάσχει στην σημερινή εκδήλωση της ΠΕΔ Πελοποννήσου στο "Rex", για τη μελέτη της γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα, «γιατί έχει το στοιχείο της προπαγάνδας»: Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση - πρόσκληση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη προς όλους τους συμβούλους και τους παριστάμενους, να παραστούν στην εκδήλωση, τονίζοντας τη σημασία της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία και σε όλη την Πελοπόννησο.

Ο κ. Νίκας είπε ότι η μελέτη στο τμήμα Πύργος - Καλαμάτα είναι «έκθεση ιδεών» και υποστήριξε πως τρένο 2 ωρών και 50 λεπτών στη γραμμή Πάτρα - Καλαμάτα δεν θα είναι ανταγωνιστικό και θα επιβαρύνονται οι πολίτες.

Αντίθετα, για την προαστιακή γραμμή Καλαμάτας - ΤΕΙ - Μεσσήνη είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δήμο Μεσσήνης και επανέλαβε πως ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να στηρίξει και οικονομικά τον προαστιακό.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο σιδηρόδρομος βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, καθώς ο ΟΣΕ πωλείται, εκποιείται, και δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκφράσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό για το V της Πελοποννήσου (Πάτρα - Καλαμάτα - Τρίπολη - Κόρινθος).

Γ.Σ.