Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 19:15

Βολές Σπίρτζη στην αυτοδιοίκηση για τα αντιπλημμυρικά 

Γράφτηκε από την
Βολές Σπίρτζη στην αυτοδιοίκηση για τα αντιπλημμυρικά 

«Αν αυτό το έργο είχε γίνει εγκαίρως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θα είχαμε τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη της Καλαμάτας, στις φτωχογειτονιές της Καλαμάτας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, επιρρίπτοντας ευθύνες για καθυστερήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατά την επίσκεψή του μαζί με το Χρ. Βερναρδάκη και τον Αλ. Χαρίτση στο αντιπλημμυρικό έργο στην παλιά εθνική οδό, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο.

Στο νέο Δημαρχείο ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθούν τρία νέα αντιπλημμυρικά έργα, δύο στην Καλαμάτα (η συνέχιση του έργου από το Νοσοκομείο στο Ασπρόχωμα και ο αγωγός στη Σπάρτης που θα συγκεντρώνει τα νερά από την Παναγίτσα και θα τα οδηγεί στο Νέδοντα) και ένα στη Μεσσήνη (στον Πάμισο). Ο υπουργός ανέφερε ότι «οι χρόνιες παθογένειες δεν αποτελούν άλλοθι για να αφήσουμε τις φτωχές γειτονιές της Καλαμάτας και των αστικών κέντρων να πλημμυρίζουν, γιατί κάποιοι δεν πρόβλεψαν να ολοκληρώσουν το χωροταξικό σχεδιασμό και να κάνουν αυτά που έπρεπε για να συμπληρώσουν τις κοινωνικές υποδομές».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για «όλα αυτά τα σπουδαία που γίνονται». Για τον περιφερειακό επεσήμανε ότι «είναι ένα έργο για το οποίο δούλεψαν αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση σε σχέση με τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος έχουν πραγματικά πάρα πολλές ευκαιρίες να βοηθήσουν τη χώρα αποκτώντας παραγωγική δομή, δηλώνοντας: «Να βγούμε από τη μιζέρια των υπηρεσιών και να περάσουμε σε εποχές της παραγωγής. Αρκεί να συμπληρωθούν οι κοινωνικές υποδομές και οι υποδομές που απαξιώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Γι' αυτό και δίνεται έμφαση στην ωρίμανση του έργου του λιμανιού στο μάστερ πλαν, στους οδικούς άξονες, στο σιδηρόδρομο που είχε σταματήσει, στην οδοποιία την τοπική μέσα στη Μεσσηνία».

 


NEWSLETTER