Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 15:03

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Μονόδρομος η ένταση του αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο και τα κομματά τους.

Γράφτηκε από την

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες  εργαζόμενων και λαού σε όλη την Ελλάδα που απείργησαν και γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες. Τους καλεί να αξιοποιήσουν την πείρα που αποκόμισαν και σε αυτόν τον αγώνα τόσο στην προετοιμασία όσο και από αυτά που εξελίχτηκαν τις μέρες της 48ης απεργίας. Χαιρετίζουμε επίσης και το αποφασιστικό βήμα που έκαναν οι εκπαιδευτικοί στο νομό,  που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο συμμετοχής στην απεργία, τουλάχιστον την τελευταία 10ετία. Όλα αυτά είναι σημαντική παρακαταθήκη για τους μεγάλους και δύσκολους αγώνες του σήμερα, τις νίκες του αύριο.
Σήμερα κατανοούν πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ότι για να λυθούν τα προβλήματα και τα δεινά που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα χρειάζονται ριζικές πολιτικές αλλαγές και στο επίπεδο της εξουσίας, χρειάζεται να ηττηθούν τα αστικά κόμματα και η πολιτική τους, ο μονόδρομος της μονοπωλιακής κυριαρχίας. Σε αυτό τον δρόμο καλεί σε συμπόρευση το Π.Α.ΜΕ.
Η προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση (με μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, δηλαδή όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους) στο Π.Α.ΜΕ από όλη την γκάμα των προβοκατόρων στην Ελλάδα (αναρχοφασίστες, χρυσαυγίτες, κουκουλοφόρους, ασφαλίτες, κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς) αποδεικνύει το φόβο τους να ξεχειλίσει το ποτάμι της λαϊκής οργής και να σαρώσει αυτούς και το σάπιο σύστημα τους.  Επέλεξαν στοχευόμενα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο σ. Δημήτρης Κοτσαρίδης άνεργος οικοδόμος, πατέρας δυο παιδιών και να τραυματιστούν 80 διαδηλωτές όλοι μέλη και στελέχη του Π.Α.ΜΕ. Δεν είναι τυχαίο σε περιόδους κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επέλασης και ταυτόχρονης ανάτασης του εργατικού λαϊκού κινήματος, όλη η γκάμα των παρακρατικών φασιστοειδών «πιάνει δουλειά». Στην ψήφιση του μνημονίου  δολοφονήθηκαν οι 4 εργαζόμενοι της Marfin. Τώρα την ώρα που ψηφίζονταν το πολυνομοσχέδιο επιτίθενται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με τα γνωστά αποτελέσματα. Στόχος να φοβηθεί ο λαός και να μην προβάλει αντιστάσεις στην ζωή κόλαση που του ετοιμάζουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους πιο μαχητικά και αποφασιστικά  να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα και στην εξαθλίωση. Κανένας να μη φοβηθεί, κανένα βήμα πίσω. Συμπόρευση τώρα με το Π.Α.ΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα. Ο λαός είναι αυτός που θα βάλει τελικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, σαρώνοντας την προπαγάνδα του φόβου, το κράτος και το παρακράτος που προσπαθεί να την επιβάλει.

Υ.Γ. Πρόσφατα έγιναν αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το Π.Α.ΜΕ ήταν το μοναδικό που σημείωσε σημαντική άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστά. Αξιοποιώντας και αυτό το θετικό αποτέλεσμα δεσμευόμαστε ότι θα ανταποκριθούμε στα δύσκολα που είναι μπροστά μας για να οργανωθεί η πάλη των εκπαιδευτικών για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.  Οι δυνάμεις του δικομματισμού και ειδικά η ΠΑΣΚ είχαν σημαντικές απώλειες. Αναλυτικά:  2011 (2010), ΠΑΜΕ 67(57) έδρες 1(0), ΔΑΚΕ 128(165) έδρες 3(3), ΠΑΣΚ 103(163) έδρες 2(3), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 66(82) έδρες 1(1), ΑΝΕΞ 14(11) έδρες 0(0). 



Από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας