Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 21:59

ΠΑΜΕ: Να δούμε τα νέα πολιτικά δεδομένα, λένε οι εργατοπατέρες...

Γράφτηκε από την

Πριν ακόμα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, η πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ έσπευσε στη χτεσινή συνεδρίαση να αποφασίσει την αναβολή της κινητοποίησης που είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο στο Δημόσιο (αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο την προηγούμενη βδομάδα), δίνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο στο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι ίσως κάτι καλό προκύψει, σε όφελος δήθεν των εργαζομένων, από αυτές τις εξελίξεις.
Η κινητοποίηση θα γινόταν ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις και θα έπαιρνε τη μορφή στάσεων εργασίας και καταλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι μια τέτοια κινητοποίηση δε συνάδει με το πνεύμα της «εθνικής συνεργασίας» και για αυτό η πλειοψηφία αποφάσισε να την αναβάλει για μια βδομάδα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση εκπροσώπου της ΠΑΣΚ: «Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να δει τα νέα πολιτικά δεδομένα, οφείλει να προσαρμοστεί και ταυτόχρονα να ελιχθεί. Δε θα χάσουμε τον πόλεμο αν δεν κάνουμε την κινητοποίηση της Πέμπτης»! Ταυτόχρονα, αποφάσισε μια σειρά από ... «ανεβασμένες μορφές πάλης», όπως συνέντευξη Τύπου, ημερίδα για το ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων, συσκέψεις ομοσπονδιών, συντονισμός με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, συνάντηση με το νέο υπουργό Οικονομικών και άλλα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έκαναν σαφές ότι η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που έχει τη στήριξη των Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη, είναι κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου, του ίδιου του κεφαλαίου και της ΕΕ. Σ' αυτό το μαύρο μέτωπο, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τη δική τους συμμαχία, της αντεπίθεσης και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Τόνισαν πως το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης αυτής της κυβέρνησης ως επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα.
Να διεκδικήσει άμεσα τη διενέργεια εκλογών και να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις με όρους κινήματος, με όρους όξυνσης της ταξικής πάλης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απηύθυναν σαφή προειδοποίηση πως θα βγουν πολλαπλά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα βρουν μπροστά τους ένα φοβισμένο λαό και θεωρούν δεδομένο ότι θα συναινέσει στη σφαγή του. Τέλος, απαίτησαν την υλοποίηση της απόφασης της ΑΔΕΔΥ, αλλά και της ΓΣΕΕ, για 24ωρη γενική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας