Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 14:17

Θαν. Πετράκος: Ημιτελές το βήμα του Π.Σ. Πελοποννήσου στο θέμα το χαράτσι της Δ.Ε.Η.

Γράφτηκε από την



Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» στη χθεσινή (Δευτέρα 5/12/2011) συνεδρίαση του Π.Σ. Πελοποννήσου με θέμα το χαράτσι της Δ.Ε.Η., εκτίμησε ότι είναι μεν θετικό, αλλά ημιτελές το βήμα που έκανε το Π.Σ. Πελοποννήσου να θεωρήσει ότι το χαράτσι είναι άδικο και έξω από κάθε λογική και νομιμότητα και να ζητήσει την κατάργησή του. Έδωσε θετική ψήφο σε αυτό, παράλληλα όμως, θεωρώντας ότι δεν επαρκεί μια τέτοια απόφαση, κατέθεσε συμπληρωματική πρόταση, η οποία δυστυχώς δεν υπερψηφίστηκε.
Η πρότασή μας, πέραν της συμφωνίας μας να καταργηθεί το χαράτσι, περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
1) Το Π.Σ. Πελοποννήσου να μην επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα συμπολίτη μας, ο οποίος θα έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος συν το ΦΠΑ συν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους συν την ΕΡΤ.
3) Να στηρίξει έμπρακτα όσους συμπολίτες μας υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, όπως διακοπή του ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ.
3) Να στηρίξει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια μέχρι την κατάργηση του νόμου που τα επιβάλει, με δραστηριοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο.
4) Ζητήσαμε το Π.Σ. δείχνοντας έμπρακτα τη ριζική αντίθεσή του στο χαράτσι, να προχωρήσει σε συμβολική κίνηση, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Συγκεκριμένα προτείναμε ο Περιφερειάρχης και όλα τα μέλη του Π.Σ. να πάμε στα ΑΤΜ των τραπεζών να πληρώσουμε το λογαριασμό εκτός από το χαράτσι (δηλαδή την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος συν το ΦΠΑ συν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους συν την ΕΡΤ) και αυτό να δημοσιοποιηθεί με κοινή δήλωση σύσσωμου των μελών του Π.Σ. και του Περιφερειάρχη.
Δυστυχώς και αυτή η ουσιαστική μας πρόταση δεν ψηφίστηκε.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ