Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 09:17

«Λαβράκι» από Κορώνη έβγαλε η Novartis: Πολιτικός με προσύμφωνο αγοράς λιγνιτωρυχείου

Γράφτηκε από την
«Λαβράκι» από Κορώνη έβγαλε η Novartis: Πολιτικός με προσύμφωνο αγοράς λιγνιτωρυχείου

Η έρευνα για τη Novartis εκτός από το σκάνδαλο των φαρμάκων έβγαλε "λαβράκι" και για τη Μεσσηνία.

Εγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία πολιτικού προσώπου, το οποίο ερευνάται για συμμετοχή στο σκάνδαλο Novartis, αποτελούν προσύμφωνο κυπριακής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων για αγορά μεταλλείου στη Μεσσηνία το 2011.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το παλαιό λιγνιτωρυχείο στην περιοχή της Κορώνης, για την επαναλειτουργία του οποίου είχε υπάρξει ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό των κατοίκων που τελικά οδήγησε σε ματαίωση της προσπάθειας των επιχειρηματιών.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Το Βήμα" -με ρεπορτάζ του Βασ. Λαμπρόπουλου- υπάρχει κατάθεση ενός 51χρονου επιχειρηματία που εκπροσωπεί την κυπριακή εταιρεία, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ελεγχόμενος πολιτικός δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα προσύμφωνα των αγοραπωλησιών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η έρευνα για το προσύμφωνο παραμένει ανοιχτή, με τη δικαιοσύνη να ψάχνει αν αυτό το εύρημα μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με ξέπλυμα χρήματος ή άλλες παράνομες ενέργειες.

Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία -λόγω του τοπικού ενδιαφέροντος- διαπιστώσαμε ότι σε πρώτη φάση φαίνεται ότι το πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν έχει σχέση με τη Μεσσηνία. Προσπαθώντας να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες μας, συναντήσαμε στοιχεία που φέρουν το εμπλεκόμενο πρόσωπο να κατάγεται από διπλανό νομό, να βρίσκεται εκτός κεντρικής πολιτικής και να υπήρξε σε καίρια πόστα μεγάλου κόμματος.

Βέβαια λόγω των μυστηριωδών καταστάσεων που αποκαλύπτει η έρευνα για τη Novartis, όλα πρέπει να εξετάζονται με επιφύλαξη και τίποτα να μην θεωρείται βέβαιο μέχρι να αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία.


NEWSLETTER