Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 17:49

Το ΚΚΕ Αρκαδίας για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Γράφτηκε από την



Η καταιγίδα και χαλαζόπτωση της Δευτέρας 6 Φλεβάρη προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλά μέρη της Αρκαδίας. Πλημμύρισαν σπίτια, μαγαζιά, δρόμοι, προκλήθηκαν προβλήματα στα λιμάνια, τόσο στο Δήμο της Τρίπολης, όσο και στους Δήμους Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας. Προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, αλλά και σε άλλα μέρη, τα οποία επισκέφθηκαν κλιμάκια του ΚΚΕ όπου ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους που επλήγησαν.
Ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση δεν έχει ούτε ο καιρός, ούτε το κακό το ριζικό μας, αλλά αυτοί που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχες ευθύνες έχουν και η Περιφέρεια και οι Δήμοι που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
Είναι προκλητικό σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ την ίδια στιγμή να πλημμυρίζουν πόλεις, κτίρια, δημόσια νοσοκομεία από την έλλειψη σχεδιασμού και έργων. Επιβεβαιώνεται περίτρανα η θέση του ΚΚΕ για αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, που όμως δεν γίνονται δεκτές γιατί έρχονται σε αντιπαράθεση με τη λογική του κέρδους και του μεγάλου κεφαλαίου. Προέχουν αυτά και όχι οι ζωές, η παραγωγή, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια από τα καιρικά φαινόμενα του λαού.
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που χρειάζονται για την πλήρη αποζημίωση των σπιτιών, των μαγαζιών, της αγροτικής παραγωγής αλλά και την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς τις ψεύτικες δικαιολογίες για τις «δύσκολες μέρες» που περνάμε, που θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση και τις Τοπικές Διοικήσεις σαν αντίβαρο στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


NEWSLETTER