Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 17:58

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Ταξική αλληλεγγύη απέναντι στις ύπουλες "φιλανθρωπίες"

Με έκπληξη διαβάζουμε ανακοίνωση της Ά ΕΛΜΕ για το θέμα των υποσιτιζόμενων μαθητών. Στο σοβαρό αυτό πρόβλημα η Ά ΕΛΜΕ προτάσσει τη συμμαχία…με τα μεγάλα σουπερμάρκετ. Άραγε πως να μοιάζει στον εργαζόμενο του μεγαλοσουπερμάρκετ που δουλεύει ελαστικό ωράριο για 400 ευρώ ή που πρόσφατα απολύθηκε και δυσκολεύεται να δώσει ένα ευρώ στο παιδί του για μια τυρόπιτα η φιλανθρωπία των μεγαλεμπόρων; Κουτσή δηλαδή φιλανθρωπία γιατί τα τρόφιμα ζητούν να τα δίνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι των 400 και 500 ευρώ.
Αυτοί που έσκασαν απ’ τα κέρδη, που αμοίβουν με ψίχουλα τους εργαζόμενους, που απολύουν όσους απεργούν νοιάστηκαν για τα παιδιά μας; Βέβαια δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και το γεγονός πως μας καλούν να ενισχύσουμε και τα σουπερμάρκετ, καθώς στα πλαίσια της φιλανθρωπίας τους, μας λένε να αγοράσουμε προϊόντα σε τιμές κέρδους για τους ιδιοκτήτες τους.
Δεν τους χρειαζόμαστε. Ταξική αλληλεγγύη τώρα. Άμεσα κι επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία. Έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, ώστε να δίνεται τουλάχιστον ένα μικρό γεύμα στα παιδιά.
Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τα παιδιά των εργατών και των ανέργων να πηγαίνουν νηστικά στα σχολεία, στους Παιδικούς Σταθμούς, να μην έχουν να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους, να λιποθυμούν από ασιτία, να τουρτουρίζουν από το κρύο.
Τέρμα στην ανέχεια! Τέρμα στην εξαθλίωση. Τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, όλους τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να σκύψουν σε αυτό το πρόβλημα.
Είναι πράξη ανθρωπιάς, πράξη αλληλεγγύης, είναι καθήκον τους!
Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους Παιδικούς Σταθμούς.
Άμεσα διεκδικούμε να μην πληρώνουν τίποτα οι γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών. Βιβλία, τετράδια, αναλώσιμα απολύτως δωρεάν από το κράτος. Μόρφωση για όλα τα παιδιά χωρίς ταξικούς φραγμούς.
Βέβαια η ευθύνη των παρατάξεων που αποτελούν το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός πως πήρε τέτοια απόφαση αλλά κύρια γιατί διαφωνεί με τα παραπάνω αιτήματα και δεν παλεύει γι’αυτά. Προσπαθούν με κινήσεις εντυπωσιασμού να κρύψουν την ευθύνη που έχει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός και την χείρα βοηθείας που έδωσε στην κυβέρνηση έτσι ώστε να περάσει τα μέτρα συμμετέχοντας σε διαλόγους και κηρύσσοντας απεργίες της τελευταίας στιγμής την τελευταία στιγμή. Δεν τρέφουμε αυταπάτες περιμένοντας πως οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ δεν θα στηρίξουν τα κόμματα τους.
Γνωστή βέβαια η τακτική τους «όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα». Χαρακτηριστικό είναι πως το προηγούμενο διάστημα, οργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Απεργίες μέχρι την Νίκη», και στην πρότασή μας λίγες μέρες μετά για προκήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας η θέση τους ήταν λευκό!!!. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους Μαθητές σε οργάνωση με ταξικό προσανατολισμό με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Γονείς και εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά να τσακίσουμε τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας. Ταξική αλληλεγγύη και όχι διαφήμιση των μεγαλεμπόρων. Κάτω η κυβέρνηση του Μαύρου μετώπου και των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Να πάνε στα τσακίδια μαζί με την Τρόικα.


ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών