Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 20:59

Υποψήφιος με τη "Δράση" ο Χάρης Σαββίδης

Γράφτηκε από την
 Υποψήφιος με τη "Δράση" ο Χάρης Σαββίδης

Υποψήφιος με τη "Δράση" στο Νομό Μεσσηνίας θα είναι ο Καλαματιανός αρχιτέκτονας Χάρης Σαββίδης.
Η επιλογή του να θέσει υποψηφιότητα με το συγκεκριμένο κόμμα προήλθε καθώς όπως λέει ο ίδιος ο Χάρης Σαββίδης, η "Δράση" είναι ένα κόμμα που δεν έχει μιλήσει ούτε πρόκειται να μιλήσει ποτέ θεωρητικά σε κανένα μέτωπο:
«Από το 1996 που ζω και δουλεύω στην Ελλάδα αισθάνομαι πως αυτό που φταίει για το κακό μας το χάλι είναι ό,τι αφορά το κράτος και τα παρακλάδια του. Ετσι από την αρχή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι πρέπει να πολεμήσουμε με ένα και  μοναδικό σύνθημα στο μυαλό μας: Να καταργήσουμε το κράτος στο τμήμα που αυτό μας εξευτελίζει και μας πληγώνει ως πολίτες! Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε αυτό το σύστημα. Ας εμβαθύνουμε στις αιτίες από τις οποίες πάσχει αυτός ο οργανισμός και ας δούμε πώς θα περικόψουμε ό,τι είναι σάπιο και μας πονάει. Δυστυχώς είμαι πεπεισμένος ότι όλοι, και ο καθένας από μας, είναι αναπόσπαστο τμήμα αυτού του κράτους. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να αποκοπούμε από αυτό. Ελάτε να εμπλέξουμε σε αυτή τη συζήτηση όσο περισσότερους πολίτες μπορούμε! Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη σχέση εξάρτησης με το κράτος.
Πιστεύω επίσης στη σημασία ενός πλαισίου αξιών, αρχών ή ιδεολογίας. Το πλαίσιο αυτό οφείλει να διαγράφει αξιωματικά τον σύγχρονο άνθρωπο. Τον πολίτη ο οποίος καλείται να ζήσει την μετά-κράτος εποχή!».



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χάρης Σαββίδης στο βιογραφικό του σημειώνει:
"Γεννήθηκα στην Καλαμάτα το 1969 από γονείς καθηγητές, μεγάλωσα σ’ αυτή την πόλη και την αγαπώ ιδιαίτερα. Την Αθήνα τη γνώρισα 10 χρονών και εδώ έζησα έως τα 18 μου. 
Στα γυμνασιακά μου χρόνια βρέθηκα στις επάλξεις, με την πρώτη γενιά του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου και της αριστερής στροφής στην πραγματική μάθηση. Η συμμετοχή μου στις πανελλαδικές μου έκοψε τη φόρα, τα όνειρα και έτσι βρέθηκα φοιτητής στο Μαθηματικό της Πάτρας και έτοιμος για μια αποτυχημένη καριέρα διδασκάλου. 
Ευτυχώς δεν άντεξα, έμαθα γαλλικά που δεν ήξερα και έφυγα στο Παρίσι να γίνω αρχιτέκτονας. Βρέθηκα λοιπόν το 1990 να σπουδάζω εκεί, κοντά στα μεγάλα έργα της γαλλικής πρωτεύουσας, την τέχνη του «οικοδομείν». Και από αυτές τις σπουδές, κάνοντας μια σκάλα στο Κάιρο, για να συνειδητοποιήσω τα σημαντικά θέματα επιβίωσης του πλανήτη μας, έπιασα Αθήνα όπου κατάλαβα την αναγκαιότητα της συμφιλίωσης. Συμφιλιώθηκα με τη νεοελληνική πραγματικότητα, το αφεντικό μου, τους πελάτες, ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους δούλεψα πολύ από την πολεμίστρα της μελέτης των μεγάλων αναγκαίων και μη έργων. 
Σήμερα έχω συμφιλιωθεί με τους δικούς μου συνεργάτες, τη δικιά μου οικογένεια, τους δικούς μου πελάτες και ό,τι άλλο θεωρώ δικό μου.  Συμφιλιώθηκα ακόμα και με αυτό που μου έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις πριν ακόμα ενηλικιωθώ: πως δεν θα καταφέρω ποτέ να εκφράσω την πλειοψηφία της γενιάς μου, ακόμα και αν το επιδιώξω.
Εχω λοιπόν να τυραννώ μια οικογένεια με μια γυναίκα και τρία αγόρια, ένα γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών με κάμποσους συνεργάτες και ένα κόμμα που με εμπιστεύτηκε και το εμπιστεύομαι".


NEWSLETTER