Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 08:46

Μήνυμα Παυλόπουλου από Καλαμάτα: "Πρέπει να υπερβαίνουμε τα πάθη"

Γράφτηκε από την

“Τα διδάγματα του μεσσηνιακού λαού πρέπει να τα μεταλαμπαδεύσουμε γενικότερα.

Και να δείξουμε στους συμπατριώτες μας και συστρατιώτες μας στον μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση της Ελλάδας σε κάθε επίπεδο, από τα εθνικά θέματα, την Δημοκρατία, τον πολιτισμό, ότι: Ναι, εμείς πιστεύουμε βαθιά στο ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να υπερβαίνουμε τα πάθη”.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, στην αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα στη γιορτή της Υπαπαντής, το οποίο παρέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας προς τιμήν του στο “Elite City Resort”.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι “σήμερα ο τόπος μας είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της Δύσης, του πολιτισμού, της ίδιας της Δημοκρατίας, προς την Ανατολή”, διευκρινίζοντας: “Εμείς, όπως απέδειξε η Ιστορία, είμαστε ο λαός και το έθνος που μπορούν να κάνουν τον διάλογο των πολιτισμών και της Δημοκρατίας που απαιτείται για να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Γιατί δεν υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών. Υπάρχει έλλειψη κατανόησης. Και εμείς, οι Ελληνες, όπως ακριβώς είμαστε λαός της Δύσης και της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, έτσι είμαστε ένας λαός ο οποίος καταλαβαίνει και τα προβλήματα και την νοοτροπία των άλλων. Και γι’ αυτό έχουμε την δύναμη να διαλεγόμαστε μαζί τους για να συνυπάρξουμε ειρηνικά”.

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στους υποψηφίους της φετινής εκλογικής χρονιάς, ευχήθηκε “να τους αποδώσει ο λαός αυτό που τους αναλογεί και να είναι υπερήφανοι για τη «δοκιμασία»" - επισημαίνοντας ότι “και αν σφάλλει ο λαός, ξέρει να διορθώνει τα λάθη”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΔΩ

Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του τελευταίου του γεύματος ως οικοδεσπότης δήμαρχος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι “παραδίδουμε μια πόλη οικονομικά υγιή και με πλεόνασμα 14,5 εκ. ευρώ". Παρατήρησε πως "η Καλαμάτα όχι μόνο άντεξε μέσα στην κρίση, αλλά παρουσίασε εντυπωσιακή πρόοδο", ενώ απαρίθμησε τα πανελλαδικά βραβεία, που έλαβε η πόλη τα τελευταία χρόνια.

"Δεν τα περιμέναμε όλα μόνο από το κράτος και τους άλλους, αλλά κινηθήκαμε όπως έπρεπε και εμείς", εξήγησε ο κ. Νίκας. Εκανε έπειτα λόγο για συνεργασία και «κοινό τόπο» στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι "η ενότητα αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο, και έτσι θα ξεπεράσουμε και τα εθνικά μας προβλήματα".