Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 21:53

Ο Μεσσήνιος Νίκος Κότσιρας αναμένεται να υπουργοποιηθεί στη Βικτώρια Αυστραλίας

Γράφτηκε από την
Ο Μεσσήνιος Νίκος Κότσιρας αναμένεται να υπουργοποιηθεί στη Βικτώρια Αυστραλίας

Ο Εργατικός πρωθυπουργός Τζον Μπράμπι παραδέχτηκε χθες την ήττα του στις πολιτειακές εκλογές που έγιναν το Σάββατο στη Βικτώρια.
Αν και απομένουν 10.000 ψηφοδέλτια να καταμετρηθούν, ο κ. Μπράμπι είπε ότι είναι αδύνατον πλέον για την παράταξή του να καλύψει τη διαφορά. «Τηλεφώνησα στον Τεντ Μπέιλιου και τον συγχάρηκα για τη νίκη του», είπε.
Στις εκλογές του Σαββάτου σημειώθηκε στροφή 6,3% σε βάρος των Εργατικών και έτσι τερματίστηκε η 11χρονη παρουσία τους στην εξουσία. Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Συνασπισμός Φιλελεύθερου-Εθνικού Κόμματος συγκεντρώνει 45 έδρες, το Εργατικό κόμμα 42 και μία είναι υπό αμφισβήτηση.
Ο κ. Μπέιλιου αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών την σύνθεση της κυβέρνησής του. Πιστεύεται ότι μεταξύ αυτών που θα υπουργοποιηθούν θα είναι και ο ομογενής Νίκος Κότσιρας (με ρίζες από τη Μεσσηνία) που θα είναι και ο πρώτος ελληνικής καταγωγής υπουργός με το Φιλελεύθερο κόμμα στη Βικτώρια.
Ο κ. Μπράμπι ήταν πρωθυπουργός της Βικτώρια από το 2007, ενώ το Εργατικό Κόμμα ήταν κυβέρνηση για τα τελευταία 11 συνεχή έτη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βικτώρια, κατά τους αναλυτές, προμηνύει αντίστοιχη ήττα του Εργατικού Κόμματος και στη Νέα Νότια Ουαλία - όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο. Το αποτέλεσμα προκάλεσε την έκπληξη της ομοσπονδιακής Εργατικής κυβέρνησης και θέτει σε κίνδυνο τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμισή της στον τομέα της υγείας.
Οσον αφορά τους ομογενείς υποψηφίους, εκλέγονται με το Εργατικό Κόμμα οι Γιάννης Πανταζόπουλος, Τζένη Μικάκου και Λι Ταρλάμης, ενώ με το Φιλελεύθερο Κόμμα εκλέγονται οι Νίκος Κότσιρας και Αντριου Κάτος.


NEWSLETTER