Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 12:44

Νομαρχιακή συνέλευση ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για τη Ν.Ε.

Νομαρχιακή συνέλευση ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών για τη Ν.Ε.

 

Με ομιλητή τον βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου πραγματοποιείται απόψε στις 8, στο ξενοδοχείο “Rex”, στην Καλαμάτα, η Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος -εν όψει των εκλογών που θα γίνουν την Κυριακή 9 Ιουνίου, στη Μεσσηνία -και σε όλη την Ελλάδα-, για την ανάδειξη Νομαρχιακής και Συντονιστικής Επιτροπής.

 

 

Μέχρι την πιο πάνω ώρα απόψε, εξ άλλου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εκλεγούν στη νέα Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν υποψηφιότητα. Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας για τη Συντονιστική Επιτροπή λήγει μεθαύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ επίσης.

 

«Την συμμετοχή όλων σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα» ζήτησε, μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Μιχάλης Σούμπλης, συντονιστής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

 

«Η συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών» συνέχισε ο συντονιστής της ΝΟΕΣ, παρατηρώντας ότι με τον τρόπο αυτό «θα καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο μπορεί να δηλώνει παρόν στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και να δημιουργήσει μια οργάνωση που θα αντιστοιχεί στις αγωνίες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας». Στην Καλαμάτα, η εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα γίνει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

 

Στις υπόλοιπες έδρες των δήμων του νομού, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στις αίθουσες συνεδρίασης των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων.

 

Ας σημειωθεί, όπως τόνισε ο Μ. Σούμπλης, ότι στα εκλεγόμενα όργανα πρέπει να εκπροσωπείται το κάθε φύλο τουλάχιστον σε ποσοστό 40% των εκλεγμένων μελών, ενώ τουλάχιστον 25% των εκλεγμένων πρέπει να εκλέγεται για πρώτη φορά.

 

Οσον αφορά, τέλος, στη σταυροδοσία, ο συντονιστής της ΝΟΕΣ διευκρίνισε ότι στα ψηφοδέλτια για τη Νομαρχιακή Επιτροπή θα πρέπει να μπαίνουν μέχρι 2 σταυροί, ενώ σε αυτά για την Συντονιστική μόνο ένας.