Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 11:22

Ψήφισμα στον Σαμαρά για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα στον Σαμαρά για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

 

Ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρχηγούς των κομμάτων, όπως επίσης διαδήλωση και συναυλία στο λιμάνι, μέσα στον Ιούλιο, περιλαμβάνουν οι δράσεις που οργανώνουν τα σωματεία της Καλαμάτας για την αποτροπή του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, τον ερχόμενο Αύγουστο, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

 

 

Στην πιο πάνω κοινή απόφαση κατέληξαν οι εκπρόσωποι των σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που -μετά από πρωτο-βουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας- συνεδρίασαν προχθές το βράδυ για το εν λόγω θέμα στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα το οποίο θα απευθύνουν -μεταξύ άλλων- στο γραφείο του πρωθυπουργού, στα κόμματα, στους βουλευτές Μεσσηνίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στο Λιμενικό Ταμείο και στους επιστημονικούς φορείς της περιοχής μας.

 

Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο, θα διοργανωθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας καθώς και συναυλία στο λιμάνι -όχι υποχρεωτικά την ίδια ημέρα.

 

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνάντηση σωματείων αναφέρει τα εξής:

 

«Για την αποδοχή ή ανοχή των θέσεων της Χρυσής Αυγής από τμήμα των εργαζομένων, θεωρούμε υπεύθυνες τις δυνάμεις που πλειοδοτούν σε εθνικισμό, που παίρνουν παρόμοιες θέσεις και καλλιεργούν παρόμοιες αντιλήψεις, που με την πολιτική τους και τις γενικότερες επιλογές τους επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να παριστάνει την αντισυστημική, που μιλάνε για ''άκρα'' και αξιοποιούν την ευκαιρία για να επιτεθούν στο εργατικό κίνημα και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

 

Οσον αφορά το φασιστικό φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση και καταδίκη μας και καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν αυτή την εμφάνιση των εθνικοσοσιαλιστών στη Μεσσηνία και την πρωτεύουσά της, σε ένα χώρο που ελάχιστα απέχει από το σημείο που, το 1934, τα αφεντικά και το κράτος τους, χτύπησαν δολοφονικά τους λιμενεργάτες που διεκδικούσαν το ψωμί των οικογενειών τους.

 

Καταγγέλλουμε τις κρατικές αρχές, ιδιαίτερα το Δήμο Καλαμάτας, που παραχώρησαν άδεια για τις φασιστικές εκδηλώσεις, στις πρώτες αντιδράσεις επιχείρησαν να δικαιολογήσουν αυτή τους την ενέργεια και τώρα -χωρίς να τις καταδικάζουν απερίφραστα- προβάλλουν τη συνταγματική νομιμότητα.

 

Το λόγο έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο λαός της Μεσσηνίας, το εργατικό κίνημα και οι φορείς.

 

Τους καλούμε να αντιταχθούν στη ναζιστική γιορτή, να κηρύξουν ''ανεπιθύμητους'' τους εθνικοσοσιαλιστές στην Καλαμάτα. Να πάρει αυτό το αίτημα πανεργατικό

 

παλλαϊκό χαρακτήρα και να μην πιάσουν τόπο οι θρασύτατες απειλές της Χρυσής Αυγής, να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία οι οποιεσδήποτε προκλήσεις της».