Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 09:13

Ανω - κάτω η Πελοπόννησος για μια... θερμοκοιτίδα;

Ανω - κάτω η Πελοπόννησος για μια... θερμοκοιτίδα;

 

Φαίνεται απίστευτο. Αποκλείεται ο Μητσοτάκης να κάνει τέτοιο ατόπημα και να χαρίσει στον Σαμαρά την Πελοπόννησο στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Ιδιαιτέρως μάλιστα μετά το φιάσκο της παμπελοποννησιακής συγκέντρωσης στην Καλαμάτα με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό.

Αυτά λέει η απλή λογική διότι η πολιτική λογική μπορεί να λέει τα αντίθετα και να αληθεύουν οι άνωθεν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός… εκχωρεί ως φέουδο στον Σαμαρά την Πελοπόννησο και… πουλάει τον εκλεγμένο περιφερειάρχη, αγαπημένο φίλο του σύμφωνα με δήλωσή του στο Ναύπλιο.

Τα συμφέροντα όμως είναι μεγάλα και ο Νίκας δεν μπορεί και δεν θέλει να τα υπηρετήσει. Οσοι τον ξέρουν καλά έχουν να του καταλογίσουν διάφορες ιδιοτροπίες και εμμονές, δεν μπορούν όμως να αμφισβητήσουν την ηθική του ακεραιότητα.

Δεν είναι βέβαια μια απλή πολιτική πράξη η θρυλούμενη εκχώρηση της τύχης της Πελοποννήσου στον Σαμαρά. Με βεβαιότητα θα σπάσει τις ψήφους της Ν.Δ. σε Σαμαρικούς και αντισαμαρικούς. Και οι τελευταίοι είναι σίγουρα περισσότεροι. Θα έχει ακόμα αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας με αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης να τρίβει τα μάτια του και να ανακαλύψει τότε ποια είναι η επιρροή του Σαμαρά γενικότερα. Αν ρωτήσει νωρίτερα τους βουλευτές του, τους περιφερειακούς συμβούλους και έγκυρους παρατηρητές που διάκεινται φιλικά στον ίδιο από όλη την Πελοπόννησο θα διαμορφώσει πιο εδραιωμένη άποψη. Και ακόμα αν έχει δώσει μια πρώτη θετική απάντηση στον Σαμαρά, μπορεί για το καλό του τόπου και για το συμφέρον της Ν.Δ. και το δικό του να ανακρούσει πρύμνα. Δεν είναι κακό, μόνο οι ηλίθιοι και οι πεθαμένοι δεν αλλάζουν άποψη.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό. Εχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε χωρίς κανένας να μπορεί να μας χρεώσει για ιδιοτέλεια. Ούτε κερδίσαμε τίποτα με τον Νίκα ούτε προσδοκούμε να κερδίσουμε. Λέμε απλώς την άποψή μας για να μην πει κανένας ότι δεν ήξερε, αν και όταν ξαναδεί τον Τατούλη περιφερειάρχη μόνο και μόνο επειδή θέλει ο Σαμαράς να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε οικογενειακή… θερμοκοιτίδα.

«Ε»