Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 14:53

Σπ. Τσιριγώτης: Εδώ και πολύ καιρό ο δήμαρχος έχει πάρει οριστικά διαζύγιο με την αλήθεια

Γράφτηκε από την

Είναι γνωστό πλέον ότι ο κ. Δήμαρχος ποτέ δεν είχε καλή σχέση με την αλήθεια, όμως εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει οριστικά διαζύγιο. Έτσι, με ψεύδη και ανακρίβειες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τελευταία, επειδή και τα ψέματα κάποτε  τελειώνουν, επιστράτευσε από το λεκτικό του οπλοστάσιο βρισιές και μειωτικούς χαρακτηρισμούς για να δώσει έμφαση στην ανυπόστατη επιχειρηματολογία του αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που επέλεξε να κινηθεί. Καταθέτουμε όμως ερωτήματα  και περιμένουμε τις απαντήσεις του:  
1ον Δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί εκ παραδρομής υπογραφή σε τόσο σοβαρά έγγραφα του Δήμου, ειδικά όταν έχουν  να κάνουν με την οικονομική διαχείριση του. Ένας σοβαρός λόγος που κάνει την «εκ παραδρομής» υπογραφή τους «ύποπτη» είναι το γεγονός ότι είχε προηγηθεί όλος αυτός ο ντόρος , από τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, τις διάφορες υπηρεσίες και τον κ. Επίτροπο. Έτσι είναι τουλάχιστον «αφέλεια» να πιστέψει κανείς, ότι ο κ. Δήμαρχος υπέγραψε έχοντας ξεχάσει ότι είχε προηγηθεί. Τέλος οι βεβαιώσεις αποδοχών είναι έγκυρες και ισχυρές και οι εργαζόμενοι τις έχουν καταθέσει ήδη στην εφορία και θα φορολογηθούν για ανύπαρκτο εισόδημα.
2ον Πως νομιμοποιείται η πληρωμή των εργαζομένων με 500 € έναντι της προσφερόμενης εργασίας των στο Δήμο, από το κ. Δήμαρχο και από δικούς του πόρους; Παρακαλούμε να μας υποδείξουν το συγκεκριμένο νόμο που προβλέπει κάτι τέτοιο, γιατί μας διαφεύγει. Αν πράγματι είναι τόσο αλτρουιστής θα εξηγήσει στους Δημότες γιατί  η πρόχειρη απόδειξη που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι αναφέρει ότι τα 500 € τα  εισέπραξαν από τον Δήμο; 
3ον Και έστω ότι όλα είναι καλά και νόμιμα. Γιατί διαφέρουν τα ποσά που αναγράφονται στις βεβαιώσεις αποδοχών  (910,00€) με αυτό της πρόχειρης απόδειξης των 500,00 €; Ποιος θα τα εισέπραττε τα παραπάνω χρήματα αφού η αξία των 15 ημερομισθίων είναι πολύ μικρότερη από αυτή που βεβαιώνεται; Τέλος γιατί κ. Δήμαρχε δεν έγινε δεκτή η πρόταση που καταθέσαμε στο Δ.Σ. να καλεστεί και να  ελέγξει το Δήμο, για τυχόν οικονομικές και διοικητικής ατασθαλίες το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης;            Τι φοβάστε;
Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας και για να αποδείξουμε ότι ο κ. Δήμαρχος ψεύδεται  δημοσιοποιούμε τις βεβαιώσεις αποδοχών και την πρόχειρη απόδειξη χωρίς το όνομα του εργαζομένου για ευνόητους λόγους. Πάντως τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεση  κάθε Δημόσιας Αρχής που θα μας τα ζητήσει.



Από το Γραφείο Τύπου του Σπ. Τσιριγώτη








NEWSLETTER